Ve středečním díle se objevila rodina ze Saběnic, kterou tvořili Michaela (28), Ota (40) a děti Michaela Mia (2) a Julinka (3 měsíce). Zvláště nejmladší z dětí opouštěla Míša jen nerada. Naštěstí se o ni náhradní maminka během deseti dnů prý chovala hezky. „Postarala se o ně hezky, to mě potěšilo," přiznal pro TN.cz Ota a Míša se jen děsila, jak to také mohlo dopadnout. „Hodně jsme přemýšleli o dětech, jsou malé, báli jsme se, aby to zvládly. Potom jsem si až vyčítala, že jsem do Výměny šla. K těm dětem mohl přijít kdokoliv, kdo to s nimi neumí nebo na ně bude zlý.“

Naštěstí se vše obešlo bez větších problémů. „Měl jsem stejný režim jako mám pořád," popisoval Ota a přiznává, že s náhradní partnerkou Evou vlastně skoro nepřišel do styku. „Taky jsem tu paní viděl poprvé pořádně až o víkendu. Seznámili jsme se v pondělí odpoledne a pak jsme se míjeli. Já jsem chodil domů, když šla spát, potom až v sobotu," líčil.

Většinu času totiž tráví v práci, jelikož má dvě zaměstnání. Ovšem od Výměny se prý snaží doma pomáhat a o víkendech se stará i o dcery. „Manželku hrozně obdivuju, jak všechno zvládá," složil jí poklonu.

O poznání víc drama se odehrávalo v druhé domácnosti ve Zbůchu, kde žije Eva (43), Martin (47) a potomci Lucie (23), Michal (12), Eliška (8) a Kája (8). Během natáčení totiž Lucie přiznala, že se s matkou pořád hádají. S náhradní matkou Míšou si přitom rozuměla docela dobře a svěřila se jí. „Snažila jsem se stmelit i jejich rodinu. Chtěla jsem všechny zapojit do nějakých aktivit, posezení, hraní deskových her. Aby byli co nejvíc spolu, když na sebe mají málo času," osvětlila Míša.

Ta má dojem, že spor Evy s Lucií je problematický hlavně v tom, že každá z nich má svoji pravdu. „Určitě je vina na obou stranách. Lucce je 23 let, nemá práci, nechtěla doma pomáhat. Každý den jsem viděla, jak měly špatný vztah,“ popsala s tím, že ji to přimělo se zamyslet i nad výchovou vlastních dětí. Nikdy by se totiž nechtěla dožít toho, aby jí řekly, že ji nemají rády.

Podle Michaely by usmíření v druhé rodině mohlo nastat, kdyby obě strany chtěly. Matka by možná chtěla, ale dcera? „Když jsem tam byla já, Lucka pomáhala, ale jestli to bylo tím, že byl doma někdo cizí, to nevím. Já jsem s ní žádný problém neměla, ale jak to je, do toho nevidím.“

Brunetka by jim každopádně přála, aby k sobě opět našly cestu. Celá rodina by pak podle ní měla spolu trávit víc času. „Já myslím, že by měli lépe komunikovat. To bych jim vzkázal," doplnil manželku Ota. Oba by se prý rádi s druhou rodinou opět setkali, jsou zatím v kontaktu a osobní shledání plánují.

VIDEO: Výměna manželek: Dcera se radovala z nepřítomnosti matky! 

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Dcera se radovala z nepřítomnosti matky! TV Nova

Fotogalerie
23 fotografií