Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčičku na letišti potrhal pitbul: Měl sloužit jako asistenční pes!

Pes pokousal Gabriellu v obličeji
Pes pokousal Gabriellu v obličeji  (Autor: Profimedia.cz, právník rodiny)
Autor: ital - 
1. března 2019
11:09

Pětiletá Gabriella Gonzalezová si chtěla na letišti v Portlandu v americkém státě Oregon pohladit pitbula, který měl podle slov majitelky Michelle Brannanové být psem pro emocionální podporu. Pro dívku se však tento okamžik proměnil v horor. Zvíře na ni brutálně zaútočilo a způsobilo jí četná zranění, kvůli nimž skončila v nemocnici. Její matka zažalovala majitelku psa, vlastníka letiště a také leteckou společnost Alaska Airlines.

Případ se odehrál 18. prosince 2017 na letišti v Portlandu u brány C7. Rodina dívky se právě chystala nastoupit na palubu letadla mířícího do Texasu, kde chtěli strávit Vánoce. Michelle Brannanová holčičce dovolila si psa pohladit, ale ten po chvíli surově zaútočil.

Po útoku Gabriella utrpěla zranění svalů, šlach, kostí, nervů, měkké tkáně na obličeji, roztržení očního víčka, slzné žlázy a horního rtu, nemluvě o emocionálním traumatu.

Matka napadené dívky Mirna Gonzalezová řekla: „Všude byla obrovská spousta krve.“ Svou dceru neprodleně převezla do nemocnice, kde musela podstoupit operaci obličeje. Mirna dala celou věc k soudu, který ji stál v přepočtu 22 milionů Kč.

Podle soudního vyjádření útok zvířete zanechal Gabriellu s trvalými jizvami způsobenými tržnými ranami, jež vyžadovaly náročný a nákladný zákrok, na nějž bude v budoucnu zapotřebí vynaložit další léčebné výdaje.

Rozhořčená matka tvrdí, že Brannanová měla vědět o agresivním chování svého psa a jeho sklonech k násilí. Tímto způsobem vystavila veřejnost obrovskému riziku zranění. Letiště i leteckou společnost viní z toho, že ženě dovolili pohybovat se po areálu s takto nebezpečným zvířetem na volno. Podle pravidel prý měl být v přepravce nebo v kotci.

Pravidla letiště nařizují mít jakéhokoliv psa v přepravce či v kotci, zatímco zmíněná aerolinka pro asistenční psy či zvířata pro emoční podporu nic takového nevyžaduje. Musí však být na vodítku pod dohledem majitele.

Podle informací deníku Mirror Brannanová později nastoupila na palubu letadla bez svého psa. Co se se zvířetem však stalo poté, co napadlo Gabriellu, není vůbec známo.

Kopyto ( 2. března 2019 01:39 )

Je to jistě smutné ale proč vytahují víc jak rok staré pripady

Oukitel U7 Plus ( 1. března 2019 23:14 )

Přesně!

Oukitel U7 Plus ( 1. března 2019 23:11 )

Hahaha fakt vtipný. Ta holčička SE ZEPTALA jestli si ho může pohladit a majitelka psa jí to navíc DOVOLILA! A matka té ženě pochopitelně věřila protože kdyby byl pes agresivní(což se ukázalo že je), nedovolila by přece holčičce sahat na něj. Nauč se číst.

Oukitel U7 Plus ( 1. března 2019 23:07 )

Ženě dát pokutu a psa utratit. Ti idioti co tu píšou že za to může holčička protože že nemá bez dovolení sahat na cizí věci a její mamka protože ji pouští k psovi vůbec neumějí číst. Protože kdyby uměli věděli by že holčička SE ZEPTALA jestli si ho může pohladit a majitelka psa jí to DOVOLILA. Takže holčička i matka jsou nevinní.

luklovah ( 1. března 2019 23:06 )

Tak táhni do Ruska ty jeden dutohlave a proč všichni emigrují do Ameriky když tam nic dobrého není.Odpověz si sám ty ***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání