Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Anděl Jiří (50) z Ústí: Zachránil sraženého pejska, jehož nářek všichni ignorovali. Pomoc hledal dlouho marně

Anděl Jiří (50) z Ústí: Zachránil sraženého pejska, jehož nářek všichni ignorovali. Pomoc hledal dlouho marně (ilustrační foto)
Anděl Jiří (50) z Ústí: Zachránil sraženého pejska, jehož nářek všichni ignorovali. Pomoc hledal dlouho marně (ilustrační foto)  (Autor: Internet)
Autor: dce - 
26. února 2018
16:35

Příběh o lidském nezájmu sdílel na sociálních sítích pan Jiří Vinduška (50). V Ústí nad Labem si všiml naříkajícího psa, kterého srazilo auto. Všichni, kdo jeli kolem ho ignorovali, včetně policistů. A tak pan Jiří absolvoval neuvěřitelné martýrium s hledáním veterinární pomoci. Všem byl osud trpícího zvířete lhostejný. Nakonec se mu ale podařilo najít ochotné lidi a pejskovi se už daří lépe.

Smutný pohled se naskytl panu Jiřímu Vinduškovi v neděli v šest ráno u místního Lidlu. Na silnici ležel malý těžce zraněný pejsek. "Nějaká zrůda ho srazila a ujela (ať se usmaží v pekle). Jeli okolo státní policajti a nezájem. Pejsek křičel a žadonil o pomoc a škubal sebou. Já jsem zastavil a šel mu pomoct," popsal.

Přivolal zpátky policisty, kteří psa jen minuli a požádal je o pomoc. Bez výsledku. "Jen mi dali čísla, prý tam funguje pohotovost 'ale pozor pane, je placená' a odjeli. Volal jsem všude, kde se dalo, pejska jsem zatím v krvi dal do svého auta, aby mu bylo teplo a neležel na zmrzlé zemi. Žádné číslo nefungovalo a údajná pohotovost jen suše oznámila záznamníkem 'nemáme lidi, proto nefungujeme'," vypráví muž.

Volal i do útulku, kde ale nikdo nebyl, dojel na místo i osobně, ale bez výsledku. Policisté mu na lince nadiktovali pouze ona nefunkční čísla. "Nakonec jsem ho zoufalý odvezl na emergency do nemocnice v Ústí. Prosil jsem je, aby mu dali aspoň základní ošetření, že ho nenechám prostě jen tak zemřít bez pomoci. Odmítli, jsou prý pro lidí a ne pro psy dokonce na mě zavolali ochranku a pak i městskou polici, že nechci odejít."

Nakonec se mu přecijen podařilo dovolat do útulku, kde je přemluvil, aby pejska převzali a pokusili se mu najít pomoc. Před útulkem na něj ještě čekali městští policisté, kteří muže legitimovali, kvůli oznámení z nemocnice.

O pár hodin později se panu Jiřímu opět ozvali z útulku. Zvíře mělo otřes mozku. "Pejsek je stabilizovaný, bude v pořádku. Našel se i jeho majitel, jel za ním do ordinace, kde pejska léčí," dodal pan Jiří.

Ačkoliv má jeho příběh šťastný konec, pan Jiří upozorňuje na nestoudnou lidskou lhostejnost. "My totiž nejen že zvíře srazíme a ujedeme, ale pak mu i všude odmítneme dát pomoc a neumožníme mu ani třeba důstojně umřít v teplé a suchu. Necháme ho jen tak ležet v mrazu a na zemí a ujedeme...," uzavřel smutně.



ivuska1 ( 4. června 2018 21:42 )

Andel Jiri VELKE DIKY .

boruvka.23 ( 27. února 2018 21:14 )

Tak to mohli udělat ve sklepě když nemohou na pudě . T o byl jen pokus o vtip, ale mohli zakladni ošetřeni udělat třeba v autě a nebo pomoci najit odbornou peči veterinař kde je a tak

boruvka.23 ( 27. února 2018 20:54 )

Lidi koukal někdo na film planeta opic všem těmto co se takto chovaji mysli si že nad ně neni a že mužou všechno všem těmto bych přála aby nad nimi ty opice převzali vladu a chovali se k nim jakí v tom filmu .Co jinak dodat panu Jiřímu velke diky že zustal ČLOVĚKEM a zachoval se jak se zachoval

Jana cat ( 27. února 2018 18:27 )

 Vsem tem,co si rikaji kide jen podle biologickeho druhu byli u toho a slyšeli ho,trest smrti,nebo doživoti za neposkytnuti prvni pomoci,jako je to u lidi,vypátrat pachatele ,protože presne v tomto umyslu jednal a z mista ujel,proc by mel a ma být život zvířecí méněcenný nez zivot lidský??je to ziva bytost jako clilovek a presne v tomto duchu neuznávám to,ze ho neosetrili v nemocnici co je tzv.jen pro lidi!!jde o záchranu trpici živé bytosti,navic akutni,tak na co si to hrali?a na co si hrajeme my,ze jsme nadlidi,na urovni a s nadhledem a necháme primo prd ocima umírat zvíře po bouračce v otresnych bolestech??bez pomoci??at tahle sorta a generace lidi skončí v pekle,at je nekho nechá chcipat stejnym zpusobem,jako oni nechali to ubohe zvíře!!ty vsechny bych s klidem polila benzinem a skrtla sirkou,par zrud by zmizelo ze sveta,zadna škoda!!!

Renndy ( 26. února 2018 23:46 )

 Strašný to říkám furt, že tady žijí prasata 😡 hlavně, že se pomáhá feťakům 😡 a policajti to nemá ani cenu komentovat hlavně, že oni si vozí *** ve vyhřátých autech ani se neobtezuji ji zvednout když se něco děje to vidím dnes s denně když stojím večer ve městě a otravuji tam špinavý fetaci nebo nějaký magoři bláznivý jen projedou kolem policajti a to je všechno, celý Ústí je jedna velká katastrofa a lidi ani nemluvím ty umi jediný jen čumět, dělat drby a starat se o druhý v tom jsou nejlepší!!! Ale nějaká pomoc to ne fakt strašný vždycky mám úplně vztek když tohle čtu! Pan je užasnej člověk s velkým srdcem takových víc kdyby bylo.... Díky Vám Jiří je Pejsek naživu to je ta nejlepší zpráva...

Zobrazit celou diskusi