Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ztýraná zvířata se konečně podařilo odvézt ze zoo smrti: Nad jejich přežitím visí otazník

Autor: shp - 
9. května 2019
20:23

Zvířata v albánské zoo smrti trpěla, strádala a nedostávalo se jim žádné pořádné zvěrolékařské péče. Smutným poznávacím znamením zahrady se stal zoufalý lev se zaníceným okem. I když ochránci zvířat bili na poplach, dlouho se nic nedělo. Až nyní se zvěř konečně podařilo dostat pryč.

Traumatizovaní lvi a další zvířata byli konečně vysvobozeni z pekelné zoo v albánském Fieru. Celý svět zděsily záběry ze safari parku, na nichž byli podvyživení a nemocní lvi. Oni i další zvěř žili v otřesných podmínkách.

Žili v malých a špinavých klecích

Klece byly malé a špinavé. Bylo vidět, že žádné zvíře nedostalo péči, kterou potřebovalo. Nyní byli tři lvi, voduška velká, čtyři jeleni, liška, zebra a želva zachráněni. Před přepravou byli uspáni, dočasně pak skončili ve veřejné zoo v Tiraně.

Tam jim byla poskytnuta první zdravotní péče. Nyní jsou na cestě do Nizozemska, kde budou žít v místní zoo. Ta má mnohem lepší a větší výběhy, které lépe imitují přirozené prostředí zvířat, uvedl web The Sun. Na vysvobození zvířat se podílela organizace Four Paws (Čtyři packy).

Ostatní lvi zemřeli nebo byli rozdáni

Zachránění lvi Lenci, Bobby a Zhaku pocházejí z vrhu 14 lvíčat. Jejich zbylé sourozence potkal otřesný osud. Zemřeli nebo byli věnováni kamarádům majitele zoo, na kterého si posvítí úřady. Otázkou je, zda zachráněná zvířata přežijí…

nemocna ( 10. května 2019 05:09 )

Otřesné! ani nemohu přes slzy číst, chudáci zvířata, at se podaří aspoň vysvobozené zachránit a poznají život i jinak šťastněji, všem tyranům smrt bez milosti a to by se mělo uzákonit po celém světě,

jasnovidec01 ( 9. května 2019 23:57 )

Chudáčci...takhle zavřít i majitele a nechat chcí.p.nou.t pomalou smrtí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání