Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Iva zachránila desítky týraných psů a napsala o nich knihu. Milion z ní půjde útulkům

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
22. dubna 2019
06:05

Pro často krutě týrané, nechtěné, staré a nevyléčitelně nemocné psy založila v roce 2013 Iva Volková útulek Rafael, o. p. s., protože, jak sama říká, nedokázala už nečinně přihlížet jejich utrpení. Jejíma rukama prošla za tu dobu řada svěřenců, většina s velmi pohnutými osudy. Vzpomínky na ně zachytila ve své knize Příběhy statečných, která právě teď vyšla.

„Když už jsem se pustila do záchrany týraných pejsků, řekla jsem si, že jejich příběhy by se daly využít do knihy. Výtěžek z ní pomůže ostatním útulkům s nákladnými operacemi,“ řekla paní Iva, která nyní svůj azyl provozuje v krásném prostředí uprostřed přírody v Hamru u Českých Budějovic.

Pro často krutě týrané, nechtěné, staré a nevyléčitelně nemocné psy založila v roce 2013 Iva Volková útulek Rafael, o. p. s., protože, jak sama říká, nedokázala už nečinně přihlížet jejich utrpení. Jejíma rukama prošla za tu dobu řada svěřenců, většina s velmi pohnutými osudy. Vzpomínky na ně zachytila ve své knize Příběhy statečných, která právě teď vyšla. Pro často krutě týrané, nechtěné, staré a nevyléčitelně nemocné psy založila v roce 2013 Iva Volková útulek Rafael, o. p. s., protože, jak sama říká, nedokázala už nečinně přihlížet jejich utrpení. Jejíma rukama prošla za tu dobu řada svěřenců, většina s velmi pohnutými osudy. Vzpomínky na ně zachytila ve své knize Příběhy statečných, která právě teď vyšla. | Jana Ulrichová

Pomohl Hithit

Peníze na vydání knihy získala díky portálu Hithit, kde si ji zájemci mohli předplatit a koupit tak levněji, nebo si mohli zakoupit dárek a tím vydání knihy podpořit. „Potřebné peníze se tak podařilo získat, za což všem, kteří přispěli, děkuji,“ řekla Iva Volková.

Nebojte se adopce

Kniha zachycuje příběhy zachráněných pejsků, kteří v jejím domově našli azyl. „Jsou tam smutné příběhy, ale i radostné o tom, jak pejsek našel domov a je teď šťastný. Ráda bych také touto cestou otevřela srdce těm, kteří se zdráhají vzít si pejska starého nebo z útulku na dožití. Chtěla bych jim ukázat, že není třeba se toho bát, ti psi jim to dokážou vrátit svojí ohromnou láskou,“ řekla.

Iva Volková se ve svém útulku stará o staré, týrané a vážně nemocné pejsky Iva Volková se ve svém útulku stará o staré, týrané a vážně nemocné pejsky | Jana Ulrichová

Ivino otevřené srdce

Kniha, jejíž obálku ilustrovala Iva Hüttnerová, vyšla v nákladu 3000 kusů. Její cena je 390 korun, celá tato částka jde přitom na transparentní účet s názvem Ivino otevřené srdce psům, který byl založen právě za tímto účelem. „Veškerý výtěžek z knížky, který by měl být přes milión korun, půjde registrovaným útulkům na nákladné operace, na které třeba právě v tu chvíli nemají peníze. Z účtu se budou proplácet faktury veterinářům,“ popsala paní Iva.

Jedním z jejích současných svěřenců je i chodský pes Roky, který prožil celý život uvázaný na řetězu Jedním z jejích současných svěřenců je i chodský pes Roky, který prožil celý život uvázaný na řetězu | Jana Ulrichová

Kde knihu získat?

Knihu si mohou zájemci koupit přímo u Ivy Volkové v útulku Rafael přes jejich webové stránky www.rafael-ops.cz. „V knihkupectvích, kde si berou velké marže, ji nenajdou, protože nechci snižovat zisk z knihy,“ vysvětila. Dodala, že lidé z okolí, si pro ni mohou do útulku přijet osobně a při té příležitosti si mohou také půjčit na vyvenčení některé z jejích tamních svěřenců. „Mám tu i pejsky, kteří ještě čekají na nový domov. Třeba se tu i do některého zamilují,“ dodala.

  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

RomcaDenysBener ( 24. dubna 2019 12:58 )

Dobrý den já knihu objednala ale také nevím zda budu mít odvahu přečíst,Pejsci jsou celi můj život,a mám své dve zlatíčka adoptovaný,fenacka ta jsy prošla peklem v romske osadě a je po amputaci přední nožky,Pejsky miluji více než lidi.

RomcaDenysBener ( 24. dubna 2019 11:13 )

Zdravím paní Ivu a děkuji za všechny zachráněné pejsky,a přeji ať jse proda hodně knih,Miluji pejsky víc než lidi.

smradlavamakrela ( 23. dubna 2019 15:53 )

My psy už nejíme ,přežrali jsme se . A navíc když jsou krmeni granulemi tak už tak nechutnají. Bohužel. Jeste občas na venkově se najdou dobře krmený pejsáčci.

majojo ( 23. dubna 2019 08:44 )

Co dojme čtenáře-prosťáčka víc než roztomilé zvířátko nebo zubožené děťátko v nouzi? A bulváři v tom uměj plavat, vydojí z tebe poslední slzu. Věřím, že v redakci mají skupinu expertů na dojemné tragické příběhy.

gigon ( 22. dubna 2019 19:19 )

Ale je to pravda ty plesniva nudo ty meleš h,,,v

Zobrazit celou diskusi