Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U Trumpa končí šéf ochranky. Jen den po rezignaci ministryně vnitřní bezpečnosti

Autor: ČTK - 
9. dubna 2019
18:25

Dosavadní šéf ochranky amerického prezidenta Donalda Trumpa Randolph Alles po dvou letech ve funkci odchází, od května ho nahradí James Murray. Oznámila to Trumpova mluvčí Sarah Sandersová, která tak potvrdila spekulace amerických médií. Allesův odchod byl oznámen jen den poté, co rezignovala americká ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenová.

Alles byl 25. ředitelem Tajné služby Spojených států (USSS), která má na starosti ochranu prezidenta a jeho rodiny a také dalších vysokých ústavních činitelů. Podle informací CNN se před dvěma týdny dozvěděl, že Trump na tomto významném bezpečnostním postu plánuje změnu, zároveň byl ale požádán, aby ve vedení ochranky setrval do příchodu nástupce.

„Za poslední dva roky odvedl ředitel Tajné služby Spojených států (USSS) Randolph 'Tex' Alles skvělou práci a prezident mu je vděčný za čtyřicet let služby vlasti. Pan Alles brzy odejde a prezident Trump si vybral Jamese M. Murraye, kariérního člena USSS, aby se ředitelského postu od počátku května ujal,“ uvedla v prohlášení Sandersová.

Novým šéfem americké Tajné služby se stane James M. Murray. Novým šéfem americké Tajné služby se stane James M. Murray. | Reuters

Incident v Trumpově sídle

Před týdnem USSS zadržela v Trumpově floridském letovisku Mar-a-Lago Číňanku, která u sebe měla USB disk se škodlivým softwarem. Žena při vstupu do sídla lhala, aby prošla kontrolami. Podle CNN tento incident s Allesem nesouvisí.

Maratrissa ( 9. dubna 2019 21:34 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

Zobrazit celou diskusi