StarDance je pro nenaplněné večery na televizi závislé většiny společnosti vítanou podívanou. Fakt, že může SMS hlasováním postup známých, profesionálními tanečními partnery vedených osobností ovlivnit, její popularitu výrazně zvyšuje.

Porota ceněných odborníků vynáší po každém tanci verdikt. Je jako každá kritika subjektivní, ale podložený k zamyšlení provokujícími argumenty. Většina hlasujících diváků však takovou konfrontaci odmítá. Má svůj emoční, nepřiznanými mindráky, potřebou ztotožnit se daný názor.

Proto věkem i kily navíc znevýhodněná šestapadesátiletá herečka Pavla Tomicová, jejíž talent vysoce překračuje jí ztvárněné seriálové, popularitu generující role, postoupila do finále. Zatímco kolegyně branže, krásná, mladá Veronika Arichteva, která jako Pavla v počátku patřila k outsiderům, stejně jako ona dřela a v semifinále předvedla okouzlenou porotou maximálně hodnocené tango, vypadla.

Proto většina obyvatel naší republiky volila prezidentem Miloše Zemana bez ohledu na jeho nekultivovanost, povýšenost, samolibost, řadu naší diplomacii trápících, u nás i v zahraničí se odehrávajících excesů. Tím samozřejmě nehodlám Tomicovou s panem prezidentem srovnávat. Míchat, jak se říká, hrušky s jablky.

Pavly image jadrné, nežensky hřmotné a o to víc v nitru žensky zranitelné, úderně se smějící holky z Karviné, mě nebere. Její energie, uvěřitelná upřímnost, lidskost ale umí spolehlivě odzbrojit. Tyto aspekty osobnosti náš prezident naopak postrádá, nicméně společný jmenovatel gusta davu, toho, co se leckdy špatně nazývá lidovost, tu je.

V této glose nejde až tak o StarDance, ale o to, že je tato show výpovědí o myšlení a prioritách veřejnosti, která si nedá vepřo knedlo zelo vzít, metaforou řečeno. Se vší úctou k tomuto tradičnímu pokrmu, Pavle Tomicové i nespravedlivě vyřazené, tanečním výkonem ji značně převyšující Veronice Arichteva. Asi tak.

Fotogalerie
44 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva