„Do finále postupuje… Veronika,“ začala během vyhlašování říkat Kostková a rozpoutala tím něco, co sama nečekala. Veronika Arichteva(32) s Michalem Necpálem (31) se v tu chvíli začali na malou vteřinku radovat a objímat, jenže ona pak dodala: „...Lálová a David Svoboda. Arichteva okamžitě svěsila ruce a její radost se proměnila ve zklamání, ovšem druhý taneční pár očividně vůbec netušil, co se děje a co vyslovení jejich jmen vlastně znamená.

Tereza tak musela ještě několikrát zopakovat, že pár postupuje do finále. Dokonce i osvětlovač byl zmatený a raději zhasl všechna světla, než aby osvítil jen jeden z páru. Zřejmě totiž nevěděl, který z nich.

Nejenže letošní způsob rozhodování byl novinkou, ale ještě ke všemu se vyhlašoval pár, který postupoval, zatímco obvykle se naopak začíná tím, kdo soutěž opustí. Ještě ke všemu všechny zmátlo jméno Veronika figurující v obou párech, a tak není divu, že diváci se po přenosu pořádně vztekali. „To se nepovedlo! Obrovská chyba,“ shodovali se v diskuzích. „Hodně infarktová situace,“ popisoval někdo, jak se asi soutěžící museli v dané chvíli cítit.

Kritizovali pak především rozhodnutí začít jménem Veronika, což je matoucí, a navíc to jde i proti zvyklostem ve StarDance. „Určitě je zdvořilé uvést na prvním místě jméno dámy, ale tady soutěží především osobnost pod vedením profíka. Na prvním místě měl být jmenován David.„Ano, ale vždy se první říká jméno neprofesionála a potom až jeho tanečního mistra!“ přitakala divačka Dagmar.

Řada lidí pak ze všeho vinila moderátorku Kostkovou. „Trapas a bez omluvy! Kaňka na krásném večeru. Tereza jako moderátorka znecitlivěla. Nebylo to s těmi jmény vtipné, ani přátelské,“ kroutili všichni hlavami nechápavě. „Kostková se měla alespoň omluvit, že měla říct nejdříve jeho jméno, když už tam jsou Veroniky dvě. Akorát trapas, a ještě se tomu blbě směje. Bylo mi jich líto, jak se radovali, a najednou nic z toho.“

Někteří pak zašli ještě dál. „Vyměnit moderátory by to chtělo...hodně trapní!“ Kritiku tak sklidil dokonce i Marek Eben. „Je toho víc… ‚Váleček‘ věčně koktá, za každou cenu chce být vtipný… a ve finále ani neví, co je za rok,“ reagoval kdosi zlobně na jeho chybu, kdy mluvil o StarDance 2019 místo 2018. Tereza ho navíc ani neopravovala, jelikož ho už v závěru předchozího dílu upozorňovala, že si spletl datum a mluvil o nadcházejícím prvním prosincovém víkendu, ačkoliv byl právě v ten večer první prosincový den.

Naopak dalším divákům připadalo, že se Tereza ve vypjatém momentu sama spletla a zamotala se do toho. Případně že možná poslechla jen rozkaz z režie. „Musím říct, že pokud byl záměr režie s čachry jmen, tak se to nepovedlo. To bylo fakt hnusný. Kdo vymyslel, že se to vyhlásí takhle, ať si dá facku. Zkazil to oběma párům!“ Ovšem našli se i smířlivější fanoušci. „Kouzlo přímých přenosů...může se přihodit cokoliv.“

Fotogalerie: Ponurý večírek po semifinále StarDance: Co…
22 fotografií

Každopádně to není poprvé, co se něco podobného stalo. Ve čtvrté řadě StarDance v roce 2010 se také objevily zmatky se jménem Veronika. Hned po sobě tehdy zatančily dva páry – Veronika Žilková (57) s Markem Dědíkem (35) a posléze tanečnice Veronika Šmiková s »Klukem v akci« Filipem Sajlerem (39). Když jen těsně vypadla Žilková, začali se ve velkém ozývat diváci s tím, že omylem svůj hlas míněný právě jí zaslali druhému páru, jelikož je zmátlo označení: Veronika a Marek vs. Veronika a Filip. Skoro to tak vypadá, že toto jméno je ve StarDance tak trochu prokleté…

VIDEO: Tentokrát z boje vítězně odešla Veronika Lálová. Ta přitom prozradila, že partner David Svoboda se zranil!

Video
Video se připravuje ...

Lalová o ohrožení StarDance: Její partner David Svoboda se zranil! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
128 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva