Jde o jeho maminku. Ta už minulou sobotu, když Marek opět zářil ve StarDance, bojovala o život v pražské Fakultní nemocnici Motol a její stav nevykazoval zlepšení. Z traumatologického oddělení byla totiž Šárka Ebenová (90), sestra světoznámého hudebního skladatele Ilji Hurníka (†90), přeložena na metabolickou jednotku (jednotka intenzivní péče na interní klinice). Specialisté tu pečují o pacienty ve velmi vážných stavech a jednotka je vybavena i umělou plicní ventilací.

Přestože má Marek spoustu práce, na návštěvu maminky si udělá čas vždy. Ostatně, už mají s bratry jenom ji. Tatínek, skladatel a především hudební pedagog a mistr klavírní improvizace Petr Eben (†78), zemřel po těžké nemoci před devíti lety. „Paní Ebenová má moc hodného syna,“ chválil zdravotní personál z metabolické jednotky. A Marek Eben? Ani běhen včerejšího přímého přenosu předposledního dílu StarDance na sobě nedal znát vůbec nic! Nebo jste si snad něčeho všimli? 

VIDEO: Eben utíkal po StarDance do špitálu, kvůli mámě!

Video
Video se připravuje ...

Eben utíkal po StarDance do špitálu, kvůli mámě! A rychlý porod Absolonové! Luboš Procházka

Fotogalerie
33 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva