Na poli sportu už se moderní pětibojař David Svoboda (33) prosadil, a dokonce se stal i olympijským vítězem. Zda se mu tak dobře povede i na parketu, si ale není jistý. „Dostal jsem nabídku se zúčastnit, a to mě dost potěšilo a polichotilo. Napůl z legrace jsem do toho šel. Jak se to začíná blížit, tak jsem čím dál více nervózní,“ prozradil sportovec.

„StarDance je pro mě něco nového. Tanec považuji také za sportovní disciplínu. Já jsem vždycky měl rád všechny druhy sportu a tenhle jsem ještě nevyzkoušel, tak se na to těším,“ vysvětloval David, kterého si na starost vezme taneční partnerka Veronika Lálová. Té se v minulém ročníku podařilo dovést herce Zdeňka Piškulu (19) až k vítězství.

„Poprvé jsem ambici zvítězit neměla a ani teď ji nemám. Pro mě je nejdůležitější si to užít. A chtěla bych, aby i David na to vzpomínal v dobrém,“ přiznala Lálová, že nepotřebuje svůj triumf letos obhajovat.

VIDEO: Zdeněk Piškula s Veronikou Lálovou - Scénický tanec

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Piškula s Veronikou Lálovou - Scénický tanec Youtube.com/BPŽ

Se zbrusu novým partnerem už se stihla i poprvé setkat. Oba byli během jejich setkání očividně dost nervózní. „Byl to velmi zvláštní pocit, protože jsem vstoupil úplně v tichosti sám do místnosti plné lidí, fotografů, kamer a uprostřed stála neznámá tanečnice, se kterou teď budu trávit hodně casu při tréninzích a soutěžích,“ popisoval Svoboda. „Trošku mi to připomnělo ty indické domluvené sňatky. Ta paralela mi přišla poněkud vtipná, ale dopadlo to naštěstí skvěle, takže už jsem v klidu,“ vtipkoval pětibojař, který loni v září oznámil konec aktivní kariéry.

Nesvá byla prý i Lálová. „Byla jsem hrozně nervózní. První, co mě napadlo, bylo, že mám takového mladíka, což je skvělé. Na Davidovi je také na první pohled vidět, že je sportovec. Řekla jsem si, že se s ním bude skvěle tančit a že třeba ty zvedačky s ním půjdou velmi dobře,“ dodala natěšeně brunetka, jejíž zadeček učaroval během minulého finále i moderátorovi Marku Ebenovi (60).

VIDEO: Pětibojař a olympijský vítěz David Svoboda na plese Českého rozhlasu s Monikou Absolonovou a Marošem Kramárem

Pětibojař a olympijský vítěz David Svoboda na plese Českého rozhlasu s Monikou Absolonovou a Marošem Kramárem
Autor: Jakub Poláček

Fotogalerie
34 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva