Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženy musí chodit zahalené, jinak se muslimové neovládnou, řekl šejk. Pak dostal padáka

Autor: Darina Jíchová - 
12. listopadu 2017
21:38

Nekompromisní australský šejk Zainadine Johnson zuří, za svoje nevhodné poznámky o ženách ho vyhodili z práce. „Dali mi výpověď jen za to, že jsem mluvil o svých názorech,“ řekl naštvaně. Johnson prohlašoval, že ženy by měly nosit hidžáb, protože „muslimové nejsou schopni ovládat své sexuální pudy“.

Podle Johnsona je hidžáb jediný způsob, jak ženy mohou odpudit muže. Zakladatel mešity v australském Loganu a islámský konvertita své názory podložil sexuálním skandálem, který nyní hýbe světem. Rovněž ženám doporučil, aby nenosily náramky. Všechny své „rady“ přednesl během kázání, které bylo následně sdíleno na internetu. Na základě tohoto projevu ho pak jeho zaměstnavatelé propustili.

Muslimské šátky Muslimské šátky | Blesk

Svůj hněv následně sdílel na Facebooku. Ve svém kázání promluvil o hollywoodském producentovi Harveym Weisteinovi, kterého řada hereček obvinila ze sexuálního obtěžování. Lídr queenslandských muslimů ženám proto důrazně doporučil, aby se zahalovaly. „Muži by se měli umět ovládat, toto je hlavním argumentem proti islámskému hidžábu,“ sdělil svým facebookovým fanouškům. „S tím naprosto souhlasím, měli by být schopni kontrolovat své pudy, ale evidentně nejsou. Proto je hidžáb pro ženy nezbytný.“

Podle Johnsona se jedná o porušování svobody slova

„Neměl jsem v práci žádné problémy, dokud jste mi nezavolali. Vyhodili mě kvůli vašemu článku,“ řekl Johnson deníku Daily Mail Australia, který na svých internetových stránkách publikoval záznam z jeho kázání. „Opravdu s vámi nechci mluvit.“ Na svých sociálních sítích poté dodal, že jeho vyhazov je v podstatě potlačování svobody slova.

„Opravdu tu máme náboženskou svobodu? Nebo svobodu slova?“ ptal se svých téměř pěti tisíců přátel. „Mohou mě skutečně legálně propustit jen na základě toho, co jsem vyslovil. To je moje víra, můj názor,“ rozohnil se Johnson. „Lidé každý den urážejí moji víru, dokonce vytváří pornografická videa o našem prorokovi a to je v pořádku? Podle všeho je to svoboda slova,“ řekl.

„Když ale něco řeknu já, něco co pochází z mé víry a sdílím to na své Facebooku jen pro moje přátele, mám být za to potrestán?“ Podle svých slov dosud pracoval u známé státní záchranné služby, pomáhal lidem v Queenslandu a zachraňoval životy dětí. Jonhson nicméně odmítl jmenovat organizaci, která ho zaměstnávala. Požární a záchranná služba Queenslandu uvedla, že nemají žádný záznam o tom, že by u nich pracoval.

Johnson je zastáncem práva šária, k ženskému oděvu se vyjadřoval již několikrát. V jednom ze svých kázání žádá ženy, aby na veřejnosti nenosily náramky. „Pokud chce žena nosit zlaté náramky, měla by je mít skryté pod hidžábem. Doma je může před manželem nosit bez problémů, ale vyjít s nimi na ulici? To je nepřípustné,“ hlásá konvertita.

Johnson se inspiroval u Hilaly

Jeho postoj o nošení hidžábu jako o ochraně žen před sexuálními choutkami mužů pochází od bývalého náboženského vůdce šejka al-Hilalyho, který kázal v Sydney. Hilaly v září roku 2006 popsal ženy bez hidžábu jako „odhalené maso“, které si říká o nechtěnou pozornost.

„Když položíte na ulici, do parku nebo na zahradu holé maso, přijdou kočky a sežerou ho…čí to bude chyba? Koček nebo masa?“ ptal se Hilaly. „Bude to problém holého masa,“ odpověděl si. Projev Hilaly odsoudilo mnoho muslimů a tehdejší australský premiér John Howard byl zděšen a pobouřen.

Přísná pravidla pro muže i ženy

Šejk Johnson, surfař a bývalý baskytarista brisbanské rockové kapely Grinder, ale kritizuje i muže. Podle něj by se neměly nosit žádné šperky. Jejich nošení označil arabským slovem haram, které znamená hříšné. „Muži by neměli nosit šperky, ani žádné jiné dekorativní věci, je to hříšné. Ptáte se proč? Protože tak napodobují ženy, to je hříšné,“ prohlásil Johnson.

msamec3 ( 17. listopadu 2017 12:14 )

 Jsou to normální ***i který se musí střílet to co paní merkelova sem dotáhla to je zlo a my si přece nenechame diktovat od těch slimáků a naší zákonodárci jsou stejný ***i když dovolí je tahat knam

priserka ( 13. listopadu 2017 05:33 )

Takže on přiznal, že muslimští muži jsou zvířata a jednají pudově.

santikxauz ( 13. listopadu 2017 05:22 )

Naše televizní moderátorky by měly vystupovat povinně zahalené,aby nešly vidět jejich rozšklebené ksichty.

mblumel ( 13. listopadu 2017 04:12 )

U nich doma, ať si ženským příkazují, co chtějí. Ale pokud žijí v Evropě, ať se nechají vykastrovat, naše ženy se budou oblékat, jak chtějí.

rasheer ( 13. listopadu 2017 03:19 )

 Normální muž se dokáže ovládat a uchýlí se k masturbaci. Třeba v metru, autobuse, parku..

Zobrazit celou diskusi