Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Němci nutí úřednice svléknout burky: Muslimky se odhalí i při kontrolách

Autor: nka - 
28. dubna 2017
11:28

Návrh zákona, který státním zaměstnankyním zakazuje nosit v práci oděv zahalující obličej, schválila ve čtvrtek večer dolní komora německého parlamentu. Napsal to server Welt.de.

Nařízení zakazuje státním zaměstnankyním, soudkyním a vojačkám nosit burku nebo nikáb při výkonu práce i v soukromí při činnostech, které mají k jejich povolání přímý vztah.

Video: Podívejte se, jak se dvě ženy v burkách popraly na ulici:
Video  Muslimky se porvaly na rušné ulici  - YouTube
Video se připravuje ...

Zákon také všem ženám ukládá povinnost ukázat obličej během kontrol totožnosti, například při hlasování ve volbách.

„Zahalování obličeje z náboženských nebo ideologických důvodů protiřečí neutralitě, která je od státních zaměstnanců požadována,“ napsala vládnoucí koalice v oficiálním prohlášení.

„Integrace znamená také to, že bychom měli dát najevo, jaké jsou naše hodnoty a kde leží hranice naší tolerance k jiným kulturám,“ řekl ministr vnitra Thomas de Maiziere.

Pokud návrh odsouhlasí i horní komora parlamentu, stane se Německo pátou zemí EU, která alespoň částečně nošení burek zakázala. Dalšími státy, které toto opatření už zavedly, jsou Francie, Belgie, Nizozemsko a Bulharsko, na podobném nařízení pracují také zákonodárci Rakouska.

Burka je islámský oděv zahalující celou postavu včetně obličeje, nikáb ženám nechává průzor pro oči.

vladimir1950 ( 28. dubna 2017 12:06 )

Ustupovat muslimům se rovná sebevraždě. Buď se přizpůsobí, nebo ať táhnou do zemí, kde vládne šária. Jsme v křesťanské Evropě, kam islám nepatří. Divím se, že Izrael neodebral za přístup k muslimům Merkelové občanství. Ve Francii a Německu jsou téměř muslimské pogromy proti Židům, kteří utíkají do Izraele a Izrael mlčí. Je to celé podivné..

santikxauz ( 28. dubna 2017 11:59 )

Do podobných pytlů dávam odpad.

pinia ( 28. dubna 2017 11:45 )

Všechny muslimy, kteří přišli do EU za imigrační krize, tj. za cca poslední 2-3 roky, vyhostit zpět ! Je to naše zhouba. Množí se 8 x rychleji než Evropané, takže za cca 10 let ovládnou úřady, školy, nemocnice, továrny atd. a vládní a parlamentní posty prakticky všech zemí v EU. Potom zavedou svůj zákon šaríju, takže všechny evropské bílé ženy také zahalí do hadrů odshora dolů. A začnou soudit kohokoliv ukamenováním, utopením, usouložením, zahrabáním do písku s hlavou nad zemí, useknutím hlavy/končetin, zastřelením atd. Nikdo se z evropských srabů nezmůže na odpor, jelikož pak už bude pozdě.

Zobrazit celou diskusi