Když si skupina Čechů najala jachtaře Oldřicha Mazůrka, aby jim ukázal krásy ostrova Svatý Vincenc, nikdo netušil, že výlet se promění v děsivou tragédii.

Hrozivé drama odstartovala asi sedmdesátiletá turistka, která nedbala varování a rozhodla se uprostřed pralesa vykoupat pod překrásným vodopádem. Když se začala topit, skočil ji na pomoc kromě jejího manžela i kapitán Mazůrek. Všichni tři kvůli vodnímu víru zahynuli.

Dovezu tátu domů

Oldřich Mazůrek, syn mrtvého průvodce, má před sebou složitý úkol: "Jsem nyní přímo na ostrově Svatý Vincenc. Od rána zařizuji převoz tátova těla domů do Čech," řekl redaktorům Blesku smutným ale vyrovnaným hlasem Mazůrek mladší, který po tátovi zdědil toulavé boty. "Táta se utopil, když skočil pro ženu, která nedbala jeho varování a vlezla do jezera pod vodopádém Trinity falss. Až se vrátím do České republiky, řeknu vám víc, nyní mám moc práce," dodal Mazůrek mladší.

Hodně práce ale čeká také Renatu Tomanovou, která spolu s Oldřichem Mazůrkem vedla firmu Yrwin-yacht, specializovanou na netradiční zájezdy. Už ve čtvrtek ji čekal nepříjemný úkol. Musela obměnit firemní webové stránky, protože zájezd pod vedením Mazůrka si už nikdo objednat nemůže.

Oldřich Mazůrek lodě miloval...
Autor: youtube.com

Začínal v Laterně magice

Oldřich Mazůrek poznal divadelní prkna, kariéru baleťáka v Laterně magice i práci profesionálního fotografa. Nejvíc ho ale táhlo moře. "Mohl jsem zůstat u divadla a skončit jako rekvizitář, ale táhlo mě moře.

"Po revoluci jsem si vydělal nějaké peníze a přemýšlel, zda si koupím barák, nebo stařičkou jachtu," řekl v jednom z rozhovorů. Vyhrála druhá možnost a z Mazůrka se na prahu šedesátky stal cestoval. Na výlety za dobrodružstvím bral stále početnější skupinky, až vznikla unikátní cestovní kancelář Irwin-yacht.

"Karibik se stal mým druhým domovem. Spousta Čechů létá například s velkými cestovkami do Dominikánské republiky, kde dovolenkují ve čtyřhvězdičkových hotelech all inclusive, aniž cokoliv poznají, to není pro mě," říkal muž, jehož druhým domovem se stal tropický ostrov Svatý Vincenc.

Fotogalerie
9 fotografií