Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman nevyplul na člunu, dovolená na Vysočině nebyla jako dřív. Víme, co za to může

Autor: Jakub Veinlich - 
10. července 2018
06:12

Pro prezidenta Miloše Zemana není letošní léto jako ta předešlá. Sice strávil pár dní na své oblíbené Vysočině, na rybníku v Novém Veselí ho lidé ale vyhlíželi marně. I když si šel obhlédnout terén, na svém člunu nakonec nevyplul. Podle jeho spolupracovníků za to může především špatné počasí.

Na dovolenou na Vysočinu se odebral Miloš Zeman ze svatby svého kancléře Vladimíra Kruliše. Tentokrát jeho léto ale nebylo stejné jako v předchozích letech. I když se na chvíli v ulicích obce ukázal, bylo to tentokrát bez člunu. Důvod? Na vině je prý počasí. „Foukal vítr a byla zima,“ řekl Blesk Zprávám zdroj blízký prezidentovi.

A ve stejném duchu zareagoval také Zemanův mluvčí. „Nebylo vhodné počasí pro plavbu,“ napsal poslední den své dovolené v SMS zprávě Blesk Zprávám Jiří Ovčáček.

„Samozřejmě, že tam navštívím svůj rybník, i když není můj, ale je mi dovoleno, stejně jako mnoha jiným, veslovat v nafukovacím člunu,“ těšil se přitom na plavbu ve svém oblíbeném žluto-modrém člunu ještě v dubnu v rozhovoru pro Frekvenci 1 Zeman. Z Vysočiny tak odjel bez plavby.

Rovnou ze své chalupy se prezident přesunul na další odpočinkové místo, na zámek ve středočeských Lánech, kde měl trávit své volno ještě v pondělí.

Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly  - TV Nova, Hudební banka.cz
Video se připravuje ...

Kraťasy, podkolenky a dovolená bez kamarádů

V sobotu 30. června ochranka alespoň Zemana vyvezla na hráz místního rybníku. A pro případ, že by chtěl chvíli rozjímat, měli pro něj statní muži připravenou i deku a měkké sedátko. To nakonec prezident v kraťasech a podkolenkách nevyužil. Novinářům na dotazy prezident neodpovídal s tím, že je na dovolené.

Ještě v něčem byla letošní dovolená Miloše Zemana na Vysočině jiná. Smutnější než v předešlých letech. Na dovolené totiž postrádal své blízké kamarády, se kterými se v létě v Novém Veselí jinak vždy scházel. „Bohužel, byli jsme čtyři, respektive na začátku nás bylo dokonce pět a z toho tři na Vysočině. Tři kamarádi mi umřeli,“ posteskl si prezident v dubnu Zeman.

Od úterý zas pracovní režim

Od úterý už má Zeman zase úřadovat. Odpoledne jmenuje na Pražském hradě nové soudce a ve středu zamíří do Poslanecké sněmovny, kde chce podpořit druhou vládu Andreje Babiše, která bude žádat poslance o důvěru. Pokud by ji ani tentokrát nezískala, Zeman by ztratil možnost pověřit někoho dalšího sestavením nové vlády.

Na řadu by tak přišel předseda Sněmovny. Vláda bude přitom o důvěru žádat jen den poté, co předsedové stran a poslaneckých klubů ANO a ČSSD podepíšou koaliční smlouvu – a to přímo ve Sněmovně. Stane se tak také dvacet let a jeden den poté, co Miloš Zeman a Václav Klaus podepsali takzvanou opoziční smlouvu mezi ČSSD a ODS.

Z Poslanecké sněmovny se Zeman přesune do Bruselu na Summit NATO. Zdržet by se měl do neděle. Ve čtvrtek už budou Českou republiku na zasedání zastupovat premiér Andrej Babiš s vicepremiérem a pověřeným ministrem zahraničí Janem Hamáčkem.

egyptanka ( 25. srpna 2019 17:30 )

To by nebyl problém. Ale lidi ho milují právě pro skromnost. V jeho 73.letech víc ocením že je sám sebou­,neo­vliv­nitel­ný a přispívá na opuštěné děti. Mám ho ráda.

settt ( 10. července 2018 13:05 )

kdyby za něco stál, řekne: nemám na to, zdraví neslouží (což každý soudný člověk vidí)... ale ono za to může počasí....kašpar!!!!!už začíná být ne trapný, ale zoufalý.....

sores ( 10. července 2018 12:36 )

P.Zeman vypadá velmi nemocně, vzhled 80 letého staříka!! Ale pořád mu to myslí velmi racionálně a to je důležité!!!! Je jediný neúplatný politik co kdy Česko mělo!!!!!Navíc měsíčně posílá ze svého platu několik tisíc na charity, to nedělá žádný politik a nikdy nedělal,ti jen hrabou pro sebe,doby.t.ek!!!

spania ( 10. července 2018 12:19 )

Myslím si,že dokud si plaval na Vysočině v nafukovacím člunu,po večerech si četl své oblíbené knihy a neměl plnou hlavu politiky a starostí,tak mu bylo líp.Taky mnohem líp vypadal a byl zdravější.Dnes má furt za zadkem ochranku,jednají s ním jako s nemocným,senilním dědkem,který sám nic nemůže,no,koho by to bavilo...

avina ( 10. července 2018 11:46 )

Zde čtu moudra starých, zakomplexovaných nul. Děti o ně nestojí a stejně se oni chovali ke svým rodičům. Závidí prezidentovi jeho pohodu v důchodovém věku- prezidentem. Lahváč Havel v tomto věku na vozíku, sám s jeptiškou- ošetřovala jeho vývod....Havel byl už troska-prochlastaná, vykouřená. Bratr Ivan i nevlastní bratr Jaromír- pohoda. Ing MZ má krásnou pohodu ve své funkci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa