Protože je bulharské podnebí téměř kontinentální, dá se zde počítat s teplým létem, často dokonce s tropickým, což v případě krásně čistého Černého moře a dlouhých písečných pláží jistě oceníte. Bulharsko je navíc coby kamenem dohodil. Za příznivou cenu se tak během krátké chvíle ocitáte v místech, která přímo vyzývají k odpočinku. Než v letadle spořádáte „svačinu“, přistáváte.

Bulharsko je jednou ze zemí, které nabízejí ty nejkrásnější výhledy. Zdejší krajina je totiž skutečně kouzelná. Daří se zde zeleni, kterou můžete objevovat na večerních procházkách i přímo z pláže. Bulharsko není vyprahlou „pouští“, kterou znáte z Řecka nebo Tuniska, je naopak bujné a svěží – dokonale zde vypnete a ze zdejší přírody nasajete spoustu energie.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Bulharsko je ukázkovou kombinací smíšené kuchyně. Konkrétně se zde snoubí ta středoevropská a orientální. Stejně, jako zde narazíte na tradiční slovanskou „baštu“, překvapí vás i netradiční chutě, vůně a barvy. Žádný gurmán neodolá zdejším vynikajícím polévkám, grilovaným masům, salátům a mořským specialitám. Všechny tyto dobroty zde můžete ochutnat v několika variantách – a co je důležité, za velmi příjemné ceny, které vás v porovnání se skvělou chutí často mile překvapí.

V Bulharsku si budete připadat jako doma. Jednak díky tomu, že je bulharština slovanský jazyk a velmi brzy se jí naučíte porozumět, jednak proto, že kam se hnete, budete vítáni. Bulhaři jsou zkrátka družní lidé, kteří přijmou každého turistu jako našince. Zdejší obyvatelé si rádi povídají a jsou pohodoví. Mají úžasnou schopnost si vás svým pohodářstvím velmi rychle získat.

V Primorsku se určitě nudit nebudete, na své si tam přijde každý.
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.
 

Jediné, na co si musíte dát pozor, je souhlasné a nesouhlasné pokyvování hlavou. Nezapomeňte na to, že bulharské „ano“ znamená české „ne“ a naopak. Situace s tím spojené mohou na dovolené v Bulharsku často vyvolávat úsměv.

Hned několik příjemných lokalit k ubytování nabízí v Bulharsku CK Kovotour Plus s. r. o. Pro své ubytovací kapacity volí tato CK Slunečné pobřeží, které je v této zemi skutečným rájem na zemi. K jeho koloritu neodmyslitelně patří jemný zlatavý písek a příjemné kolonády s obchůdky a restauracemi.

Hotel Amfora

Tento moderní hotelový komplex se nachází v jižní části Slunečného pobřeží. Nadchne vás dlouhými plážemi, které jsou od hotelu odděleny úžasnými písečnými dunami. Přímo od hotelu si můžete díky vláčku prohlédnout všechny krásy Slunečného pobřeží, což rozhodně stojí za to. O zábavu je zde postaráno díky plážovým sportům a bujarým večerům v bulharském stylu.

Hotel Amfora
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hotel Bajkal

To je to pravé místo pro romantické duše. Příjemná promenáda s obchůdky, bary a restauracemi vám krásně zpříjemní dovolenkové večery. Historické městečko Nessebar je odtud coby kamenem dohodil a zajímavé výlety se tedy jen nabízí.

Hotel Bajkal
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Penzion Kovotour Plus

Penzion Kovotour Plus je ideálním místem odpočinku pro rodiny s dětmi. Leží velmi blízko městečka Primorsko, které je klidné a malebné, jako stvořené pro klidnou dovolenou. Potěší vás místní restaurace s výborným jídlem a lákavými cenami i primorský vodní park, který leží v těsné blízkosti penzionu.

Penzion Kovotour Plus
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hotel Coral

Hotel Coral stojí na malebném útesu v nové části Sozopolu, na jižním pobřeží Černého moře a pyšní se okouzlujícím výhledem. Jedná se o jedno z mnoha krásných turistických center v zemi, v němž se harmonicky spojuje romantická atmosféra a dynamika. Střešní koktejl-bar s nádherným výhledem na moře je příjemnou třešinkou na dortu.

Hotel Coral
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Hotel Astoria

Hotel Astoria a jeho nádherná písčitá pláž je dalším místem, na kterém vám bude moc a moc dobře. Na zdejší přímořské kolonádě naleznete obchůdky, restaurace i bary. Přitom trávíte dovolenou v městečku jako na dlani, obklopeni úžasným klidem. Sám hotel má velmi příjemnou atmosféru – jakmile ji okusíte, budete se sem rádi vracet.

Hotel Astoria
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Kompletní nabídka na www.kovotour.cz