Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Kouzlo a všehochuť Turecka ležícího na dvou kontinentech je dána právě jeho polohou. Protože se tato země nachází na pomezí mezi volně smýšlející Evropou a mezi ortodoxním Íránem, je její kultura formována islámem i západními křesťanskými vlivy. Filozofie těchto dvou náboženství se zde prolínají ruku v ruce a dýchají z každého kousku tureckých tradicí, specialit, památek i zákoutí. Láká-li vás poodhalit roušku kultury, která je nám Evropanům tak blízká a zároveň tak vzdálená, Turecko je tou pravou volbou.


Zvětšit mapu

Místní lidé jsou velmi družní a pohostinní – rádi vám dají nahlédnout do nitra své domoviny a vysvětlí vám zdejší tradice a zvyky. Budete-li je ctít, můžete se například podívat do mešity i v čase modlitby. Zpívaná arabština a sama svátost tohoto místa vás zhypnotizují svou krásou.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Turecko nadchne kromě družných obyvatel i přenádherně modrým mořem a mnohakilometrovými slunečnými plážemi s jemným pískem, překvapí četnými jezery, pohádkovými vodopády ukrytými v hustých lesích a starobylými vesnicemi s piniovými, olivovými a citrusovými háji. Turecká příroda je sama o sobě rájem na zemi a jste-li vášnivým fotografem nebo „objevovatelem“, vaše srdce zaplesá.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Báječné zážitky můžete v Turecku prožít i u prostřeného stolu. Jídlo je zde nezbytnou součástí kultury. Všudypřítomné čajovny a vonící stánky přímo na ulici jsou toho důkazem. Vždyť kde jinde byste chtěli ochutnat nejlepší kebab, když ne právě tady? Buďte si ale jisti, že jen u kebabu nezůstanete. Turecko je paletou chutí. Jedinečně upravená masa provoněná bylinkami a kořením ani šťavnatá místní zelenina nedají labužníkům spát. Turecký med je coby sladká tečka samozřejmostí. Jakmile ovšem ochutnáte další místní dezerty, rozhodnete se investovat do o číslo větších kalhot. …Ty si koneckonců můžete koupit v jednom z místních bazarů, abyste měli další důkaz toho, co dělá Turecko Tureckem.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Kam do Turecka? Na riviéru!

Vezměte si papír a tužku, cestovní kancelář Kovotour doporučuje:

Turecká riviéra se rozprostírá na jihu Turecka mezi městy Antalya a Alanya a je snem turistů, v němž vás přivítají pohostinní a srdeční obyvatelé. Tato oblast je charakteristická pásem překrásných písčitých a oblázkových pláží, na kterých lze trávit dovolenou i na konci října. V nejbližším okolí je k vidění řada slavných archeologických památek a desítky turistických zajímavostí.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Vyberte si Alanyu nebo Side, jedno z nejoblíbenějších letovisek. Obě místa vás nadchnou prostředím, čistotou moře a zlatavým pískem. Že se nemůžete rozhodnout? Třeba vám to usnadní nabídka hotelů…

Adora Beach
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Adora Beach
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Adora Beach je půvabný menší hotelový komplex v klidné oblasti Kizilot (cca 20 km od Side). Hotel leží přímo na pláži a jeho útulnost si zamilujete. Díky autobusové zastávce máte všude blízko a z oázy klidu se rázem ocitnete v centru dění.

BONE Club SVS
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

BONE Club SVS
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

BONE Club SVS je hotelový areál v oblasti Mahmutlar (cca 10 km od Alanye). Na rozdíl od Kizilot je Mahmutlar centrem restaurací a obchodů. Přímo v hotelu si můžete dopřát saunu nebo masáže, zahrát stolní tenis a šipky i zacvičit aerobic. Bone Club je zkrátka ideálním místem pro aktivní dovolenkáře. Pro ještě aktivnější děti nabízí bazén s tobogánem, dětský klub a dětský koutek.

Nergis
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Nergis
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Nergis je zbrusu nový hotel ležící 15 km od Alanye. Ruch města je tak vzdálen jen několik minut místním autobusem. Hotel má vlastní pláž a procházky po okolí si můžete zpříjemnit návštěvou obchůdků, restaurací nebo barů.

Miami Beach
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Miami Beach
Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Miami Beach je ideální volbou pro turisty, kteří chtějí relaxovat na krásné plážia zároveň poznávat antické památky. Nachází se nedaleko historického centra Side, které nabízí jak skvělé koupání, tak řadu krás k vidění. Hotel uspokojí i náročné turisty. Najdete zde totiž vnitřní i venkovní restauraci, bazény, vířivku, turecké lázně i saunu.

Autor: KOVOTOUR PLUS s.r.o.

Vyberte si na www.kovotour.cz, ve kterém z těchto skvělých hotelů chcete svou dovolenou trávit vy. Nebo volejte na infolinku 14 001.

Fotogalerie
20 fotografií