Etiopský kmen Bodi sídlící v údolí řeky Omo pořádá každý rok bizarní ceremoniál. Každá rodina vybere jednoho svobodného muže, který stráví půl roku v izolované chatě s jediným úkolem: pořádně se vyžrat! Aby co nejvíce ztloustli, ženy a dívky jim připravují nápoje z kravského mléka a krve. Muži konzumují tyto koktejly denně po litrech. Po dobu soutěže navíc nesmí opustit svou chatrč a mají zapovězený sex.

„První miska krve přichází při rozbřesku. Je tam všude spousta much. Muž musí pít velmi rychle, než se (krev) srazí. Někteří to nezvládnou vypít celé a pozvrací se,“ popsal fotograf Eric Lafforgue, který bizarní soutěž zachytil. „Krávy jsou pro kmen Bodi posvátné a nezabíjí se. Krev odebírají tak, že udělají oštěpem či sekerou díru do žíly a potom ji zas ucpou hlínou,“ vysvětlil.

Když půl roku uplyne, pořádá se ceremoniál zvaný Ka’el. Soutěžící se v daný den potřou hlínou a popelem a odeberou se na promenádu, kde z nahých tlouštíků zvolí toho nejlépe rostlého. Za výhru sice žádná materiální cena nenáleží, největšího tlouštíka ale celý kmen drží doživotně v úctě. Ženy kmene Bodi prý navíc shledávají objemný pas atraktivním.

Fotogalerie
20 fotografií