Po podlaze zbyly jen šrouby trčící ze země... Aby lup odvezli, potřebovali 12 plně naložených kamionů. Šokovaní zaměstnanci odhadují, že jim rozřezání podlahy autogenem v minulém týdnu trvalo nejméně tři dny a pachatelé si tak přišli ve sběrně při současných cenách železa zhruba na dva miliony korun.

Podlaha haly, kterou vyřezali zloději autogenem, byla velká zhruba jako plavecký bazén s osmi drahami!

Ojedinělé asi v celé republice

„Na běžné „šroťáky“, kteří dříve pořádali nájezdy a kradli různé kovy a dráty z odstavených provozů v Dolních Vítkovicích, jsme byli zvyklí a společnosti se už podařilo s nimi zatočit. Avšak podlaha se opravdu neztrácí každý den a kdoví, jestli se něco tak velkého vůbec v republice někdy někomu povedlo ukrást,“ uvedli pracovníci. 

Podle mluvčí společnosti Vítkovice Evy Kijonkové muselo jít o dobře organizovanou skupinu. „Cena nové podlahy včetně dopravy a montáže bude šplhat k 15 milionům korun, s DPH to bude ještě více,“ podotkla mluvčí. 

Až osm let

Policie po zlodějích pátrá. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu krádeže. V případě dopadení hrozí pachateli či pachatelům vzhledem k výši způsobené škody trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

»Oskarová krádež« se odehrála v budově, která má vjezd z Pohraniční ulice. „Kdysi šlo o provoz jaderná energetika, kde byly mimo jiné vyrobeny díly pro elektrárny Dukovany a Temelín. V současnosti halu pronajímáme,“ dodala Kijonková. 

VIDEO: Policisté vypátrali v Jablunkově skútr ukradený v Chorvatsku.

Video
Video se připravuje ...

Policisté vypátrali v Jablunkově skútr ukradený v Chorvatsku. PČR

Fotogalerie
4 fotografie