Pořádné komplikace způsobil svým nepochopitelným jednáním zloděj mamince z pražské Hostivaře. Žena měla na chodbě u bytu ve druhém patře zaparkovaný dětský kočárek s fusakem a dalšími věcmi za 15 tisíc korun, když ale ráno otevřele dveře, byly všechny věci fuč!

„Na základě zajištěných kamerových záznamů z domu se ukázalo, že kočárek nedostal nožičky a na jeho zmizení nemá podíl ani žádná nadpřirozená síla. Díky kamerám umístěným v domě je vidět, jak dosud neznámý muž vchází do domu, posléze nastupuje s odcizeným kočárkem, již maskovaný bundou a kapucí na hlavě, do výtahu a opouští s ním dům,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

„Svým jednáním dosud neznámý muž způsobil mamince velké komplikace a prakticky minimální možnost se s dcerkou dostat například na nákup nebo k lékaři, ale také ji způsobil škodu za bezmála patnáct tisíc korun,“ dodala a vyzvala, aby ten, kdo muže pozná, zavolal na linku 158. 

Už ho mají!

To se nakonec vyplatilo. „Na základě zveřejnění kamerového záznamu v médiích, na kterém je zachycený muž přímo při krádeži kočárku, jsme na linku 158 přijali oznámení od pozorného občana. Ten hledaného poznal v tramvaji ve stanici Vltavská. Při zastavení tramvaje na zastávce Sparta, díky informaci od cestujícího, jej policisté nalezli a zjistili, že se skutečně jedná o hledaného muže,“ uvedla Kropáčová koncem března. 

Policisté cizince zadrželi a převezli na služebnu. I když ho kamera zachytila přímo při činu, odmítal se přiznat - uvedl jen, že do domu veše, a protože byl namol, nic si nepamatuje. „Státní zástupce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 10 podal soudu návrh na potrestání sedmačtyřicetiletého cizince. Navrhl uložit podezřelému trest odnětí svobody ve výměře 6 měsíců, výkon tohoto trestu podmíněně odložit na zkušební dobu 18 měsíců, a dále nahradil způsobenou majetkovou škodu,“ dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pátrají po muži, který odcizil kočárek z chodby bytového domu v pražské Hostivaři. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie