V klubu v Nádražní ulici byla žena podle svých slov jen pár desítek minut s přítelkyní a kamarádkami, když tam dorazil – zhruba před jednou ráno – opilý policista s přítelkyní. „Na první pohled si jich všichni všimli. Byla to lesbická párty pro mladé dívky, všechny byly oblečené v podstatě napůl sportovně, takže když oni dva přišli ve slavnostním, nedali se přehlédnout. Byli už při příchodu viditelně opilí. Po chvíli na sebe začali upozorňovat. Policista u barového stolku svoji přítelkyni pořád ,ohýbal‘ a všelijak se tam vášnivě osahávali, takže mi jednou málem vylili pití,“ popsala žena Blesku začátek onoho večera. 

Video
Video se připravuje ...

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS. Blesk Zprávy

Podle ní byli ten typ lidí, kteří neberou ohledy na ostatní. „Na parketu nedávali prostor ostatním, zkrátka jako když máte někoho úplně ,na káry‘, strašně se rozmáchávali,“ uvedla svědkyně. Mezi jednou a druhou situace vyeskalovala do obřích rozměrů. „Při první šarvátce jsem jen slyšela, jak se tříští sklenička, a hned začala bitka. Viděla jsem, jak chytil nějakou dívku pod krkem a přimáčkl ji ke zdi, dal jí buď pěstí, nebo loktem do obličeje. Poprosila jsem přítelkyni, aby doběhla pro sekuriťáka, a už jsem běžela na místo. Zkoušela jsem ho od ní odtrhnout, ale byl to problém, byly jsme tam asi čtyři holky a on pořád držel tu dívku a proti nám se oháněl. Byl jak divoké zvíře, nic takového jsem nikdy předtím neviděla,“ popsala chvíle hrůzy žena s tím, že náhle cítila obrovský adrenalin a neuvědomovala si, že by jí muž mohl také ublížit – chtěla zkrátka pomoci ženě, na níž bylo podle ní pácháno bezpráví. 

„Jeho přítelkyně se mezitím začala prát s někým dalším, nevnímala jsem, kdo kde koho od sebe odtrhuje. Po chvíli dolů přišel sekuriťák, který byl o hlavu menší než já, a ten policista začal máchat policejním odznakem, odkazoval se na to, že je policista. Sekuriťák se s ním nějak domluvil, myslím, že si dokonce podali ruce. Říkala jsem mu, ať ho vytáhne ven, že je agresivní a napadá lidi, on ale pokrčil rameny a odešel,“ uvedla žena.

Milostný trojúhelník?

Druhá bitka o pár desítek minut později byla podle ní o poznání horší. Proč k ní došlo? „On vždycky do někoho trknul a ten člověk si to nenechal líbit, načež policista hned vystartoval. Zprostředkovaně vím, že tam byla taky nějaká milostná šlamastyka – jeho přítelkyně tam snad měla mít bývalou přítelkyni a jemu se nelíbilo, že se spolu baví, zkrátka vyřizování nějakých starých mileneckých účtů,“ shrnula svědkyně

Uvedla, že nejen policista, ale také jeho přítelkyně, taktéž policistka, byla velmi agresivní. „Používali ty své chvaty, že hned někomu začali šlapat po krku. Někdo jejich chování natáčel a ta žena mu vyrazila telefon z ruky. Všichni se tam potom váleli v rozbitých skleničkách, na zemi ležely telefony i peněženky. Policista klečel na dívce a bil ji pěstí nebo loktem do obličeje, viděla jsem, jak takhle napadl nejméně tři dívky,“ popsala vyostření konfliktu žena. V tu chvíli už na místo přiběhli dva pracovníci ostrahy a snažili se agresivního policistu dostat ven, což šlo jen ztěží – klub je totiž v podzemních prostorách a dostat silného opilce po točitých schodech bylo náročné, zvlášť když byl stále agresivní a oháněl se kolem sebe. Nakonec se to ale povedlo.

Chtěl to uhrát na sebeobranu?!

Co se dělo venku – tedy situaci, kterou zachytilo video zveřejněné Bleskem ve čtvrtek ráno – žena neviděla. S přítelkyní si daly vodu a rozhodly se, že půjdou domů. Když někdy po druhé hodině ráno vyšly před vchod, byla už na místě řada policejních hlídek a také sanitka. 

Zaskočil mě jeden z policistů, který nám řekl, že jim bylo hlášeno napadení jejich kolegy. Já jsem si myslela, že byli na nějakém maškarním plese a že to není doopravdy policista, nenapadlo mě, že by se mohl takhle chovat. Také jsem zprostředkovaně slyšela, že si údajně ten muž zavolal kolegy sám a tvrdil jim, že to byla sebeobrana. Umí v tom chodit. Také prý svoji přítelkyni hnal do sanitky, i když jí viditelně nic nebylo, chtěl to asi svést na nějaké napadení s tím, že oni se jen bránili, tak aby měla potvrzení od doktora,“ domnívá se žena. Policejní mluvčí Jan Daněk pro Blesk uvedl, že na tísňovou linku přijali dvě oznámení o potyčce – jedno od záchranné služby a druhé od svědka incidentu. 

Generální inspekce bezpečnostních sborů i interní vyšetřování se zabývá i těmito jeho činy. Vyžádali si kvůli tomu součinnost klubu, jak dříve potvrdil jeho manažer.

Fotogalerie
13 fotografií