Blesku se po zveřejnění brutálního videa, které zachycuje policistu, jak za hlasitého řevu za vlasy vláčí 19letou dívku, jež se viditelně nebrání, ozvala svědkyně, která byla s přáteli v baru v době, kdy tam policista se svou partnerkou přišel. „Byla jsem u jeho jiných incidentů z toho večera a jsem moc ráda, že se video dostalo na veřejnost,“ řekla Blesku s tím, že nikdo jeho chování nechápal a že konkrétně dívka, kterou na videu napadá, mu nic neudělala.

Video
Video se připravuje ...

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS Blesk Zprávy

Server iDnes.cz hovořil s další svědkyní, která blíže popsala, co se tu noc odehrálo. Policista dorazil do baru Phenomen právě v Nádražní ulici se svojí přítelkyní - taktéž policistkou, vraceli se z policejního plesu, a tak měl na sobě slavnostní uniformu. Už v době příchodu byl viditelně opilý (podle informací Blesku mu později v noci policisté naměřili 2,6 promile, jeho přítelkyni 1,6 promile), v baru v pití alkoholu dál pokračovali. 

„Protože šlo o akci Freedom Night, která je určená pro lesby, moc tam jako chlap v uniformě nezapadal, vypadal spíš, jako by přišel na travesti show. Celkem ostře se tam s pár holkama pohádal,“ uvedla žena. Policista pak prý v klubu narazil na svou expřítelkyni a došlo mezi nimi k hádce. „Pak mu najednou přeplo. Jako by dostal zatmění mysli. Vyběhl ven a tam začal rozdávat rány kolem sebe. Celkem napadl pět dívek, dostaly od něj pěstí, byl jako smyslů zbavený,“ uvedla svědkyně s tím, že policista dal pak tvrdou ránu pěstí také muži z ochranky, který chtěl situaci řešit. 

Kázeňské řízení

Policie se za chování svého příslušníka omluvila, policejní prezident Martin Vondrášek i ministr vnitra Vít Rakušan označili policistovo chování za neakceptovatelné. „Policisté si nezaslouží, aby jí podobní lidé kazili jméno,“ uvedl Rakušan. Incidentem se zabývá GIBS a také policistův nadřízený. „Shromažďuje podklady ke kázeňskému řízení, jehož závěrem může být zproštění výkonu služby nebo propuštění ze služebního poměru. Služební funkcionář se zabývá i jednáním policistky,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk. Josef Bocán, mluvčí policejního prezidia, potvrdil pro TV Nova, že dotyčný policista je v pracovní neschopnosti. 

Fotogalerie
10 fotografií