Video, které Blesk zveřejnil ve čtvrtek ráno, je rozhodně pouze pro otrlé. Je na něm vidět část potyčky, které proběhla v noci na 17. února. Opilý policista, který pak údajně nadýchal 2,6 promile, klečí u mladé ženy a křičí na ni, pak ji popadne za vlasy a brutálně s ní trhne směrem do silnice. U toho řve „jménem zákona“, ostatní ho prosí, aby ji nechal být. Pomáhala mu přitom jeho přítelkyně, také prý strážkyně zákona. Pro napadenou dívku pak musela přijet sanitka.

Video
Video se připravuje ...

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS Blesk Zprávy

Agresivní chování muže zákona, který má správně „pomáhat a chránit“, pobouřilo širokou veřejnost, incidentem se zabývá GIBS, jak Blesk informoval. Podle policejního prezidenta Martina Vondráška poškodilo celou Policii České republiky. „Jednání policisty zachycené na videozáznamu považuji za naprosto neakceptovatelné. Ačkoliv jde o neomluvitelné selhání jednotlivce, poškodil svým chováním celou Policii ČR. Pražský ředitel se s celou záležitostí v mezích zákona o služebním poměru jistě vypořádá,“ řekl ve čtvrtek Blesku.

Velmi podobné vyjádření sdílela s odkazem na článek Blesku Policie ČR na sociální síti X, za chování svého příslušníka se omluvila. „Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní. Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní,“ uvedli policisté.

„Děkuju za jasné vyjádření. Policie si nezaslouží, aby jí podobní lidé kazili jméno,“ kvitoval vyjádření policie ministr vnitra. „Takové chování je zejména u policisty naprosto neakceptovatelné, jsem rád, že policie už to řeší,“ dodal pro Blesk Rakušan.

Co mu hrozí?

Otřesné jednání si policista zřejmě za rámeček nedá. Kromě GIBS má na stole případ také policistův nadřízený. „Shromažďuje podklady ke kázeňskému řízení, jehož závěrem může být zproštění výkonu služby nebo propuštění ze služebního poměru. Služební funkcionář se zabývá i jednáním policistky,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

Fotogalerie
14 fotografií