O tom, že v okolí Kunratického lesa probíhá pátrací akce, informovali policisté na sociální síti X v pátek kolem poledne. „V okolí Kunratického lesa probíhá pátrací akce po neznámém útočníkovi, který napadl seniora při běhání v lese. Ten byl převezen záchranáři do nemocnice na ošetření a do akce se zapojil i policejní vrtulník. Kriminalisté zjišťují další okolnosti celého případu,“ uvedli policisté. „Zhruba 70letý muž utrpěl otevřené poranění hlavy, po celou dobu byl při vědomí. Je mimo ohrožení života a byl převezen na nejbližší traumatologii,“ řekl Blesku mluvčí pražských záchranářů Karel Kirs.

Thomayerova nemocnice, jež muže přijala, následně doplnila, že muž měl kromě tržných ran na hlavě také pohmožděniny. „Muž byl ošetřen a podstoupí další odborná vyšetření,“ uvedla nemocnice na síti X.

Video
Video se připravuje ...

Pátrání v Kunraticích. (26. ledna 2024) Blesk.cz - David Malík

Podezřelého se po zhruba dvou hodinách pátrání podařilo dopadnout, z vyjádření policistů vyjádření vyplývá, že v Kunraticích došlo k více než jednomu napadení. „Policisté právě zadrželi muže podezřelého z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ženy napadené sekerou v Hostavicích,“ uvedli v pátek v půl druhé odpoledne na sociální síti X. Policejní mluvčí Eva Kropáčová pak doplnila, že druhý napadený byl ošetřen na místě.

Hostavický případ řešili policisté už ve čtvrtek. V ulici U Hostavického potoka byla na ulici napadena zhruba 30letá žena, jež šla po ulici s kočárkem, mělo jít o útok sekerou. I ta – stejně jako senior napadený v pátek v Kunraticích – skončila se zraněním hlavy v nemocnici a byla po celou dobu při vědomí. Případ je kvalifikovaný jako těžké ublížení na zdraví.

Zavražděný v Kyjích

Jen několik hodin předtím řešili policisté, nedaleko od místa napadení v Hostavicích, jiný závažný případ - mrtvého muže nalezeného na hladině Kyjského rybníka. „Případ včerejšího (čtvrtečního – pozn. red.) nálezu mrtvého muže u Kyjského rybníka byl kvalifikovaný jako vražda,“ uvedli v pátek policisté. Případem se zabývá pražská mordparta, která se v pátečních nočních hodinách pohybovala v Kyjích. Podle informací Blesku měli s sebou muže, který měl na rukou pouta.

„Mohu potvrdit, že probíhají různé úkony trestního řízení a výslechy, které souvisejí s daným případem. Kriminalisté v tuto chvíli zjišťují veškeré informace. V současné chvíli nemůžeme sdělit nic více,“ uvedla v sobotu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policisté uvedli, že vzhledem k tomu, že se místo nálezu zavražděného v Kyjích a útoku v Hostavici nacházejí od sebe jen zhruba 1,3 kilometru vzdušnou čarou, pracují mj. se skutečností, že spolu případy mohou souviset. „V tuto chvíli ale není žádná přímá indicie, že by tomu tak bylo,“ dodali policisté. Zda je zadržený muž podezřelý také z tohoto činu, policisté neuvedli.

Video
Video se připravuje ...

Nález mrtvého muže v Kyjském rybníku (25. ledna 2024) Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
52 fotografií