Blesk získal video, které rozhodně není pro slabé povahy. Je na něm zaznamenané brutální napadení, které se mělo odehrát v noci na 17. února v pražské Nádražní ulici. Není jasné, co tomu předcházelo, video začíná tím, že policista klečí ve vozovce těsně u mladé ženy a napadá ji.

„Jménem zákona, je mi to jedno!”

„Můžeš ji pustit...! Nech ji bejt! Je jí, ku*va, jenom devatenáct,“ křičí svědci na nepříčetného a namol ožralého muže v uniformě. „Jménem zákona, je mi to úplně jedno! Jménem zákona! Narovnej ty nohy... Jménem zákona! Ať narovná ty nohy!“ řve a pokouší se násilím nešťastnici, choulící se do klubíčka a kryjící si hlavu, končetiny natáhnout. Na oběti navíc ještě jednou nohou klečí žena, údajně také policistka a jeho přítelkyně. „Jak jménem zákona? Seš kretén! Nech ji bejt,“ křičí na něj svědci šílené scény.

Video
Video se připravuje ...

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS Blesk Zprávy

Odtáhl ji za vlasy

Opilec náhle vstal, brutálně ji popadl za vlasy a strašlivým způsobem s ní hodil do silnice, kde na ni okamžitě celou vahou zaklekl. To už nevydrželi přihlížející, kteří se možná původně zdráhali zasáhnout kvůli jeho uniformě, a snažili se sadistu z dívky odtáhnout pryč.

Marně. Strážce zákona se pěstí ohnal i po nich, a když uhnuli, pokusil se vystartovat i na ně. V tu chvíli se na místě objevuje policejní auto a vystupuje z něj hlídka. Znovu se ve videu ozývá: „Policie, jménem zákona...“

Hlídky si nevšímal

Že jsou na místě policisté? S běsnícím mužem to ani nehnulo. „Lásko! Lásko! Klekni si na ni,“ zakřičel na přítelkyni, která mu celou dobu pomáhala. Ta se k potlučené vrhla a držela ji na zemi. Zatímco se její milý pustil za lidmi stojícími mimo záběr, hlídačku svědci ze zad nebohé dívky strhli a odhodili na chodník... Vzápětí video končí.

Pro napadenou musela přijet sanitka. „Na místo jsme dorazili po druhé hodině ranní. Ošetřili jsme jednu ženu s lehčím poraněním a odvezli ji do nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová. Agresor měl kolegům při testu na alkohol nadýchat 2,6 promile, jeho přítelkyně 1,6.

Zásah policisty po párty v baru vyšetřuje GIBS.
Autor: Blesk Zprávy

Ve slavnostním na plese

Šílený incident se odehrál před klubem v Nádražní ulici, do nějž se agresivní policista vydal už notně posilněn alkoholem údajně po policejním plese. Na sobě měl stále slavnostní uniformu a podle svědectví měl hostům uvnitř vulgárně nadávat.

Manažer baru: Počkal si na ně venku

„Osobně jsem u incidentu nebyl, ale z toho, co vím, tak se ten chlap nepohodl s nějakými holkami. Pak jich prý pár venku zmlátil. Celé se to řeší, spolupracujeme s policií,“ uvedl Aleš Zima, manažer baru Phenomen.

GIBS: Zabýváme se potyčkou

Incident vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), na detaily je však skoupá. „Můžu potvrdit, že se zabýváme potyčkou, která se uskutečnila 17. února v ulici Nádražní. Bližší informace není možné sdělit,“ odpověděla Blesku na dotazy mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Podle informací Blesku bylo již proti agresorovi zahájeno trestní řízení.

Služební slib Policie ČR

Tato slova každý policista musí stvrdit svým podpisem: „Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Víte, že

Policista má být členem Oddělení hlídkové služby PČR a jeho partnerka údajně pracuje na Dopravním inspektorátu Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.

Fotogalerie
10 fotografií