Policisté nejprve zadokumentovali dva případy výtržnictví - první z nich se stal 22. září na Karlově náměstí. Muž šel po ulici a protijdoucí ženu najednou udeřil pěstí. „Způsobil jí otok s modřinou pod levým okem,“ popsal zranění policejní mluvčí Jan Rybanský.

Druhou ženu napadl v Belgické ulici v pondělí 6. října, když se dívala do telefonu. „Osmadvacetileté ženě způsobil krvácivou ranku v délce patnácti milimetrů. V obou případech pak z místa události utekl,“ dodal mluvčí.

Případ policisté zveřejnili začátkem listopadu s tím, že napadených může být víc. „Touto cestou se kriminalisté obracejí na další poškozené, aby se dostavili na kteroukoli policejní služebnu nebo kontaktovali linku 158,“ uvedl Rybanský. 22. listopadu pak uvedl, že se po zveřejnění případu přihlásilo dalších sedm poškozených. Muž po zadržení skončil v Bohnicích. 

Podmínka a ústavní léčba

Policisté na případu usilovně pracovali a záhy ho dotáhli před soud. „V ulynulých týdnech kriminalisté vyšetřování případu ukončili a předali celý spis státní zástupkyni s návrhem na podání obžaloby. Návrh byl akceptován a obžalovaný z přečinu opilství stanul před soudem pro napadení pěti žen,“ uvedl Rybanský v půli března. A jaký trest si muž vyslechl? „Byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců se zkušební dobou osmnácti měsíců. Navíc byla muži nařízena ochranná léčba v ústavní formě,“ dodal mluvčí.

Podle informací serveru Novinky.cz jde o známého českého rappera s pseudonymem Tyler Durden (postava ze slavného filmu Klub rváčů - pozn. redakce). Muž pochází z Mostu, před dopadením ale žil „pod mostem“ - v Praze jako bezdomovec, zároveň je závislý na drogách. 

Video
Video se připravuje ...

Muž udeřil ženu v Praze pěstí do obličeje Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie