Muži si vyhlédli loď na nábřeží Edvarda Beneše. „Jeden z mužů přeskočil do zakotvené dřevěné lodi a mezitím, co druhý hlídal okolí, tak do trupu nezjištěným způsobem navrtal celkem 16 děr o průměru jednoho centimetru. Naštěstí se plavidlo nepodařilo zcela potopit,“ uvedli policisté.

Následující den po poškození museli u lodi zasahovat hasiči, protože se začala potápět. Ze sedmimetrového dřevěného člunu odčerpali vodu a provizorně ho utěsnili.

Práce na objednávku?

Kapitán lodi, jímž je podnikatel Štěpán Rusňák, Blesku sdělil, že nešlo o náhodu ani o pouhý vandalismus. „Jsme si naprosto jisti, že za tím stála něčí objednávka,” prozradil Blesku.

Zároveň se i nechal slyšet s tím, že vypíše odměnu. „Za informace, které povedou k dopadení pachatelů, nebo těch, kteří jim tu práci zadali, jsme ochotni poskytnout částku 100 tisíc korun,” sdělil. Vodítkem, kterého je možné si z policejních záběrů všimnout, by podle něho mohl být například atypický způsob chůze pachatelů.

Video
Video se připravuje ...

Dva muži v centru Prahy provrtali loď Policie ČR

Policistům se podařilo získat kamerové záběry, na kterých jsou oba muži vidět přímo při činu. Z dalších kamer zjistili, že na místo zřejmě přijeli sytě oranžovým SUV značky Mercedes. Pokud lidé muže poznají, měli by zavolat na linku 158.

Fotogalerie
4 fotografie