Od noci 19. srpna se pražští kriminalisté zabývají případem fyzického napadení v parku poblíž Karlova náměstí. Jeden z účastníků utrpěl po napadení vážná zranění, která si vyžádala převoz a následnou hospitalizaci v nemocnici.

Policie nejdříve pátrala po muži a ženě, které zachytily blízké kamery. „Dvojice se díky medializaci sama přihlásila na policii. Kriminalisté však k případu potřebují vyslechnout ještě další osoby. Prosí proto všechny očité svědky, kteří se v sobotu 19. srpna od 21:30 do 22:00 hod. pohybovali v parku poblíž Karlova náměstí a viděli napadení poškozeného, aby se ozvali na linku 158. Děkujeme,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Ohledně případu je zatím známo pouze to, že napadený skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Ačkoliv o intenzitě útoku se policisté nezmiňují, zdá se, že šlo o obzvláště brutální způsob napadení. „Případ kriminalisté v současné chvíli prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ uzavírá mluvčí.

Takhle dopadl poškozený po útoku na Karlově náměstí. Policie prosí svědky aby pomohli s dopadením útočníka
Autor: Policie České republiky