Většina z nás balí kufry velice pečlivě. Skládá oblečení do hromádek a zavazadla mnohdy obsahují i křehké věci či suvenýry, které si vezeme domů z našich cest. O to horší je vidět, jak se ke kufrům chovají zaměstnanci letiště.

Video, které nahrál jeden z pasažérů na svůj facebookový profil s komentářem „idioti“, vyvolalo poprask. Nahrávka zachycuje dva muže, kteří z útrob letadla tahají jeden kufr za druhým a ledabyle je hází na korbu přistaveného auta.

Kufry létají vysoko vzduchem a některé ani nepřistanou na autě. Muž se prostě netrefí a kufr dopadne z výšky přímo na zem. Není proto divu, že naše zavazadla dostáváme často zpátky poškozená.

Letiště už incident prošetřuje. Z jejich vyjádření vyplývá, že dva muži jsou zaměstnanci firmy, která je na tuto práci najmutá na většině anglických letišť. Zástupce firmy podal k případu prohlášení. „Chování zachycené na videu je nepřijatelné a už jsme zahájili jeho prošetřování. Uděláme vše, co je v našich silách, abychom takovýmto incidentům zabránili a abychom se ujistili, že profesionální standardy naší firmy budou zaměstnanci dodržovat,“ říká.

Fotogalerie
4 fotografie