Konzultační společnost Skytrax pravidelně zveřejňuje žebříčky nejlepších aerolinek a letišť. Její žebříčky hodnotí kvalitu produktů a služeb aerolinek. Nejvíce, tedy pět hvězdiček, obdrželo v poslední anketě pouze devět aerolinek, mezi které patří ANA, Asiana, Cathay Pacific, Etihad, EVA Air, Garuda Indonesia, Hainan Airlines, Qatar Airways a Singapore Airlines. Dalších čtyřicet aerolinek má čtyři hvězdičky a 107 aerolinek obdrželo tři hvězdičky.

Severokorejské aerolinky jako jediné získaly jednu hvězdičku, a to již pátým rokem za sebou. Dalších 20 společností, včetně Smart Wings, obdrželo dvě hvězdičky, uvedl internetový server Bandt.com.au.

Cestující severokorejských aerolinek v anketě uváděli, že společnost má povrchní nouzové postupy, šumivé nápoje, které je obtížné identifikovat, a nepříjemně hlasité motory. Některé z nejstarších letadel mají kokpity bez digitálních obrazovek a sedadla, která se sklápějí dopředu.

Kromě Smart Wings jsou mezi 20 aerolinkami s dvěma hvězdičkami aerolinky z Baham, Bangladéše, Bulharska, Číny, Kuby, Íránu, Indonésie, Nepálu, Turecka, Ruska, USA, Súdánu, Sýrie, Tádžikistánu, Turkmenistánu, Ukrajiny a Jemenu.

Fotogalerie
16 fotografií