Zažít sex v letadle patří dlouhodobě mezi přání mnoha lidí. Ten, kdo si toto přání splní, se stává členem pomyslného klubu vysoké míle (Mile High Club). Název klubu vysoké míle se odvozuje od průměrné letové hladiny, tedy 1600 metrů výšky, které představují jednu míli. Za jeho zakladatele je všeobecně označován americký letec Lawrence Sperry, který vynalezl autopilota. Právě Sperry se jako první odhodlal k sexuálnímu styku v oblacích při letu nad New Yorkem. Zážitek si rovnou zpestřil havárií, při níž letoun spadl do vody. Milenci přežili.

Mezi členy pomyslného klubu je řada celebrit, třeba zpěvačka Janet Jacksonová nebo britský herec Ralph Fiennes, který se proslavil v roli velitele koncentračního tábora ve filmu Schindlerův seznam. Fiennes si dopřál této kratochvíle na palubě australské letecké společnosti Qantas přímo s letuškou, za což aerolinky potrestaly ženu vyhazovem.

Pomyslný klub ale není zasvěcen jen celebritám, podle nejnovějšího průzkumu má s intimnosti na palubě letadla zkušenosti dokonce každý šestý pasažér! Floridská charterová společnost Stratos Jet se zeptala svých 2000 věrných pasažérů a výsledky jsou k neuvěření.

Kde jste za letu zažili flirt či sex?
Autor: průzkum Stratos Jet, vzorek: 2000 osob
Co přesně jste na palubě zažili?
Autor: průzkum Stratos Jet, vzorek: 2000 osob
S kým jste měli »vzdušný románek«?

Drahá polovička: 79,4 %

Zběžný známý (-á): 14,8 %

Kolega (-yně): 6,9 %

Úplný cizinec (-ka): 19,6 %

Známý (-á): 14,6 %

Člen (-ka) posádky: 2,3 %

Fotogalerie
3 fotografie