Ačkoliv jde původem o anglosaský lidový svátek, Halloween si našel cestu i k nám. Pokud hledáte způsob, jak tento děsivý den nejlépe oslavit, pak zbystřete. Na internetu se totiž objevila nabídka jen pro opravdové odvážlivce.

Dne 31. října budou moci dva šťastlivci prožít příběh Jonathana Harkera, protagonisty slavného Stokerova románu Drákula. Výherce jedinečné soutěže přiveze na hrad Bran, jehož historie sahá až do 14. století, vůz tažený koňmi. Po cestě bude možné si prohlédnout tajemnou a krásnou přírodu rumunské Transylvánie. Své hosty uvítá uznávaný odborník na upíry a vášnivý zastánce románu svého slavného předka, pan Dacre Stoker, který převypráví dnes již notoricky známý příběh knížete Vlada Tepeše.

„Hrad Bran je místo, kde se zrodila legenda o Drákulovi. Mám v plánu své hosty provést všemi tajnými chodbami a podělit se o spoustu zajímavých příběhů. Můj praprastrýc, Bram Stoker, vložil do svého příběhu odkazy na reálné historické postavy i události. Otázkou zůstává, zda mýtus o upírech je skutečně jen mýtus,“ říká hostitel nevšedního zážitku, pan Dacre Stoker.

Ve velké jídelně bude podávána večeře při svíčkách, která bude zahrnovat všechny chody tak, jak jsou popsány v románu. V ložnici byste postel hledali marně, tu nahradí dvě luxusní a sametem vystlané rakve. Pokud hosté noc přežijí bez újmy, budou si moci vychutnat snídani a východ slunce na hradní terase.

„Loni jsme zprostředkovali nocleh v pařížských katakombách, nyní máte možnost být součástí nesmrtelné legendy. Jeden statečný pár dostane jedinečnou příležitost strávit noc na Drákulově hradě – sám, bez stříbra nebo česneku,“ říká Andrew Verbitsky, generální manažer Airbnb pro střední a východní Evropu a dodává: „Ať už jste vášnivým fanouškem upířích legend nebo si jen chcete letošní Halloween užít tak jako nikdy dříve, tento zážitek si nesmíte nechat ujít.“

Zaujala vás tato jedinečná soutěž? Více informací naleznete zde.

Fotogalerie
30 fotografií