Maroko, Spojené arabské emiráty nebo Kapverdské ostrovy… Že jsou tyhle země pro vás nedostupné? Ale vůbec ne! Právě tato trojice totiž představuje nejlevnější exotickou dovolenou. Výlet do červené perly Afriky, centra luxusu nebo návětrného ráje nestojí víc než dovolená v Řecku nebo Španělsku. A pokud jste se rozhodli, že letos si exotickou dovoleou opravdu zasloužíte, ale ještě nemáte našteřeno, nezoufejte. V každé z devíti zmíněných zemí, je totiž sezona celoročně.

I zima bude prima

Mezi největší prodejce zájezdů na vzdálenější místa v Asii, Indonésii nebo Africe patří také cestovní kancelář Čedok. Pro ně právě prodej začíná až za pár měsíců. „Zájezdy za exotikou klasickými charterovými lety pořádáme až od listopadu. Vybírat z nabídky v katalogu ale budete moct už v září,“ říká Tomáš Brejcha, tiskový mluvčí společnosti. Jiné cestovky zase sahají po neobvyklém řešení. „V letní sezoně nabízíme zámořské plavby, kdy mají klienti možnost poznat hned několik zemí. V zimní sezoně pak klasické letecké zájezdy za exotikou,“ říká Petr Šatný z CK Alexandria.

Víza a pojištění

Cesty do vzdálenějších destinací sebou nesou dva zásadní problémy. Nutnost pořízení víz a pojištění.„Pro cestovní kancelář je jednodušší vízovou povinnost vyřešit na nadnárodní úrovni, než aby si každý klient o ně žádal individuálně,“ radí Lenka Stehlíková, mluvčí ITS Billa Travel. „Co se týká cestovního pojištění, i tuto službu nabízíme. Některé státy doložení pojištění totiž vyžadují. Například na Kubu by klient bez pojištění nebyl vůbec vpuštěn. Je pak na něm, zda využije našich služeb nebo zda si vše zajistí sám,“ dodává.

Mexiko – Sombréro a nohy na stole

Mexičtí mariachi
Autor: profimedia.cz
Mexiko má dvě stránky. Vyprahlá města s typickou jednoduchou architekturou a temperamentními obyvateli a na druhé straně člověkem neprobádaná místa uprostřed pralesa. Zažít v téhle zemi můžete obojí. Zaleží jen na tom, na co máte odvahu.

Mexiko prostě nabízí mix poznání v podobě památek z indiánských dob, ducha koloniálních měst i obrovskou svobodu v podobě koupání v Karibiku nebo Tichém oceánu.

+ unikátní atmosféra

- nepříjemný hmyz, velká vedra

Tip na zájezdy:

ITS Billa Travel     Occidental Allegro Playacar ****       6.9.    7 nocí         all inclusive  letecky    34 190 Kč

 Kuba – Země doutníků a rumu

Výrobna kubánských doutníků
Autor: profimedia.cz
Kuba je největší, nejrozmanitější a zřejmě nejkrásnější ostrov Vekých Antil. Často je také nazývána jako perla Karibiku s bělostnými plážemi a sytou zelení tropického pralesa ve vnitrozemí. Korálové útesy v karibském moři patří k nejznámějším potápěčským lokalitám v celosvětovém měřítku. Od moře vás návštěva Kuby

zavede i do historických měst, jako jsou Havana, Santiago de Cuba, Trinidad nebo Baracoa, z nichž mnohá patří na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

+ kvalitní rum a doutníky za pár korun

- musíte mít pojistku, jinak vás nepustí do země

Tipy na zájezdy:

ITS Billa Travel     Mercure Cuatro Palmas ***+   27.9.  7 nocí         all inclusive  letecky    27 820 Kč

Fischer        hotel Sol Sirenas Coral ****     7.9     7 nocí         all inclusive  letecky        33 090 Kč

Fischer        hotel Tryp Peninsula ****+      7.9.    7 nocí         all inclusive  letecky        36 590 Kč

Dominikánská republika – Země barev

karibský ráj v Dominikánské republice nabízí svou nádheru i pod hladinou
Autor: profimedia.cz
První Evropan, který vstoupil na břehy Dominikánské republiky byl Kryštof Kolumbus a nazval ji „rájem na zemi“. Tropické podnebí zajišťuje jen 1000mm srážek za rok, barvami hrající floru, za to polohou je Dominikána v místě s častými hurikány. Za návštěvu v tomto karibském ráji stojí také hlavní město Santo Domingo s tradiční architekturou i pouličními umělci. Na milovníky adrenalinu čekají divoké řeky na raftech.

+ úžasné pláže, klid

- riziko hurikánu

Tip na zájezd:

ITS Billa Travel     Grand Paradise Bávaro ****    4.9.    7 nocí         all inclusive  letecky    30 300 Kč

 Maroko – O 100% lepší Egypt

Velbloudi na pobřeží Atlantiku
Autor: profimedia.cz
Nejnavštěvovanějším místem Maroka  je letovisko Agadir s 9 km dlouhou a širokou pláží na pobřeží Atlantiku. Maroko je jednoduše řečeno skvělý tip  na kombinovanou dovolenou - lenošení na pláži a poznávání. V červenci i v srpnu si totiž můžete půjčit auto a projet na vlastní pěst celé Maroko. „Na dosah máte jak Saharu, tak pohoří Atlas s tradičními berberskými vesničkami,“ říká Lenka Berberi z CK Blue Style. Z letoviska Agadir je to do tajuplné Marrakéše 200 km. A jeden tip - neodjížděte bez tradičního suvenýru - arganového oleje.

+ výborné jídlo, přívětiví lidé

- 4,5 hodiny let, Atlantik je i v létě chladnější

Kapverdské ostrovy – Nic pro náročné

Pláž na kapverdském ostrově Sal
Autor: profimedia.cz
Kapverdské ostrovy neboli Ostrovy Zeleného mysu jsou vzhledem ke své poloze v jižních pasátových mořích ideálním místem k odpočinku a relaxaci u stále teplého moře. „Jde o atraktivní, teprve v posledních letech pro mezinárodní turistiku objevenou prázdninovou destinaci, nabízející odpočinek na krásných rozlehlých plážích,“ říká Stanislav Zíma, marketingový ředitel Exim tours. Ostrovy jsou položeny ještě jižneji než Kanárské ostrovy, proto je to celoroční destinace s krásným počasím.

+ klid, krásné velké pláže

- méně možností pro poznávání , vítr

 Maledivy – Divutvorné ostrovy

Čarokrásné Maledivy v Indickém oceánu
Autor: profimedia.cz
Maledivy jsou považovány za ráj na zemi. Tropické ostrovy roztroušené v Indickém oceánu přitahují bělostnými plážemi omývanými tyrkysově modrými vodami oceánu. I amatérského potápěče okouzlí množství korálů a nejrůznějších druhů ryb, kterými oplývají zdejší vody. „Luxusní hotely s vynikajícím servisem a službami na vysoké úrovni uspokojí i nejnáročnější cestovatele,“ doplňuje Jan Osúch z CK Fischer.

+ čisté moře ideální k potápění

- vysoká cena

Tipy na zájezdy:

ITS Billa Travel     club Faru ***+     5.9.    9 nocí all inclusive letecky        41 920 Kč

Fischer        Holiday Island ****        4.9.    7 nocí         polopenze             letecky        36 990 Kč

Spojené arabské emiráty – Nejlevnější exotika

Dubajská dvojčata
Autor: profimedia.cz
Spojené arabské emiráty, symbol luxusu, ohromí každého svými mrakodrapy, umělými ostrovy, zlatem a špičkovou elektronikou,“ říká jan Osúch z CK Fischer. Z ropy plynoucí bohatství dalo vzniknout těm nejluxusnějším hotelům světa ležícím na plážích s bílým pískem i metropolím, jakými jsou Dubaj či Abú Dhabi. Tahle kombinace slibuje překvapivě cenově dostupnou dovolenou s nevšedními zážitky.

+ země s minimální kriminalitou, levný benzín

- hotelové komplexy daleko od měst, v létě vysoké teploty

Tipy na zájezdy:

Fischer        Fujairah Rotana *****    8.8.    7 nocí         polopenze   letecky        16 990 Kč*

Fischer        Spojené arabské emiráty Fujairah Rotana *****    8.8.    7 nocí         all inclusive    letecky     22 990 Kč*

*cena nezahrnuje poplatek za vstupní víza (činí 1.690,- / osoba)

Srí Lanka – Splynutí s přírodou

Sloni jsou na Srí Lance oblíbenou turistickou atrakcí
Autor: profimedia.cz
Tropický ostrov Srí Lanka nabízí nepřeberné množství přírodních krás i kulturních zajímavostí. Návštěvníky okouzlí bohatá tropická vegetace, úchvatné scenérie s čajovými plantážemi, písečné pláže lemující pobřeží ostrova, budhistické chrámy i zbytky starobylé architektury tří královských měst.

+ úchvatná fauna a flora

-nečistota ve městech

Tipy na zájezdy:

Citrus Hikkaduwa***      23.9.  8 nocí         polopenze   letecky        24 970 Kč

Club Bentota ***  23.9.  8 nocí         all inclusive  30 990 Kč

 Bali – Dotek Asie

Pláž Sansur na Bali
Autor: profimedia.cz
Ostrov Bali vás uchvátí krásnými přírodními scenériemi s bujnou vegetací, četnými rýžovými políčky, sopkami i posvátnými jezery. Hinduistické chrámy jsou rozesety na každém kroku. Ideální období pro cesty na Bali je květen až říjen, kdy tady panuje ideální počasi bez monzunových dešťů. Takže na tuhle exotiku ještě máte chvíli čas.

+krásné hinduistické stavby

-monzunové deště

Tipy na zájezdy:

Fischer        Sanur Beach****  1.10.  7 nocí         snídaně       letecky        31 790 Kč

Fischer        Nikko Bali *****   1.10.  7 nocí         snídaně       letecky        35 990 Kč

 

Fotogalerie
8 fotografií