Pro letošní rok je navíc otevřena krásná, více než 100 kilometrů dlouhá trasa kolem řeky Ybbs. Tato cyklostezka v oblasti Mostelviertel se postará o nádherné zážitky na kole a v přírodě. Určena je především pro cyklisty pohodáře a rodiny, kteří ocení nové srdce celé trasy mezi obcemi Waidhofen an der Ybbs a Lunz am See.

Tato 55 kilometrů dlouhá část kopíruje řeku a bývalou železnici, díky čemuž j krásně rovná a zcela bez aut. Stezka vede přes romantické obloukové mosty, prochází krátkým tunelem, protkne divokou soutěsku a nabízí spousty krásných míst k odpočinku či koupání v křišťálově čisté vodě.

Ti, pro které je padesát kilometrů málo, si mohou užít celou délku stezky od Dunaje až po Lunzer See. Ušlápnou tak navíc trasu mírně kopcovitou krajinou moštových hrušek a užijí si tak různé stránky oblasti Mostviertel.

Neobvyklé zážitky a špičkový servis nabízí další trasy, které jsou skvěle uzpůsobeny nejen pro cyklisty-sportovce, ale také cyklisty-požitkáře:

Türnitzer Bahnradweg (9 km)

Projíždět tmavými, chladnými tunely? To zní trochu strašidelně a je to něco úplně jiného. Na stezce najdete hned tři v různých délkách a na konci vás čeká krásné přírodní koupaliště.

Traisentalská cyklostezka (111 km)

Stezka osloví především pohodové cyklisty a rodiny. Vede podél řek a idylických zákoutí po dobře značené asfaltce mimo silnice. Po cestě se zastavte v klášteře Herzogenburg v prvním velbloudím divadle a ZOO s bílými tygry (Kameltheater Kernhof).

Thayarunde (111 km)

Okružní stezka začíná ve Slavonicích a vede oblastí Waldviertel. Polovina vede po asfaltce a druhá pak po nezpevněných cestách. Její součástí jsou také úseky dvou velmi oblíbených stezek - Kampa-Dyje-Morava a Stezka železné opony.

Kromě delších či kratších vyjížděk nabízí tento rakouský region v blízkosti hranic s Českem i řadu možností, jak ráno vyjet jen s lehkým batůžkem a večer se po příjemně stráveném dni vrátit zpět do výchozí destinace.

Fotogalerie
5 fotografií