Jak srovnávače fungují?

Je to velmi jednoduché. Stačí zadat pár základních údajů – datum odjezdu a návratu, počet a věk cestujících a zemi, kam se chcete vydat. Srovnávač rychle porovná nabídky nejrůznějších pojišťoven. Pokud je jich v nabídce jen několik, může to souviset se zadanými parametry klienta - některé krytí umí jen pár pojišťoven.

Pojištění během několika okamžiků

"Celé tři čtvrtiny zákazníků nechávají sjednání cestovního pojištění na poslední chvíli. V takovém případě příjde vhod, že jej můžu sjednat pohodlně po internetu. A pokud zapomenu, není nic lehčího než pojištění uzavřít na cestě třeba přes mobil," říká Jiří Paták, ředitel  srovnávače ChytryHonza.cz.

Pokud se vám nabídka líbí, stačí doplnit několik údajů, zaplatit a objednávku odeslat. Během několika krátkých okamžiků můžete mít vyřešené jakékoli pojištění. Cestovní pojištění si můžete například sjednat až v den odjezdu. Do mailové schránky přijde asistenční kartička a pojistná smlouva. Tyto dokumenty si nemusíte tisknout, stačí je mít uložené v mobilu nebo v emailové schránce. Pak už můžete nerušeně vyrazit na dovolenou.

Výhody

+ Okamžitá platnost pojištění

+ Porovnání více pojišťoven na jednom místě

+ Rychlost sjednání

+ Lepší ceny oproti pobočkám

Bez cestovního pojištění se v zahraničí neobejdete


U cestovního pojištění je rozsah prakticky neomezený. Pojistníkem jsou osoby od 18 do 85 let. Zákazníci si podle posledních zkušeností dost uvědomují hodnotu zdraví a cena pro ně není jediným vodítkem. O mnohem více se zde posuzuje kvalita v kombinaci s odpovídající cenou. Srovnávače tak poskytují relevantní a velmi rychlý pohled na portfolio pojišťoven a pak si klient může v případě dotazů popovídat se specialistou o konkrétnějších potřebách. V tom je základní poslání srovnávačů.