Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Navštivte 4 nejkrásnější destinace, kam můžete dojet autem

/
  • 15. června 2017 ● 00:00

    Chystáte se na dovolenou a jako způsob dopravy jste zvolili vlastní vůz? Našli jsme pro vás pár míst, které byste na svých cestách rozhodně neměli minout! 

  • 1.

    Fuschlsee
    Autor: Shutterstock

    Fuschlsee, Rakousko

    Krásná místa pro koupání najdete překvapivě i v sousedním Rakousku. Zvláště pokud jste příznivci aktivní dovolené, pak určitě musíte navštívit rakouské jezero Fuschlsee. Zde si budete moci užít dokonale upravené běžecké tratě, pěší trasy skrz panenskou přírodu, projížďky na veslovém člunu přes celé jezero anebo se nechat zlákat krásně upravenými plážemi a ochladit se v průzračné vodě.

    Délka cesty z Prahy: cca 350 km

  • 2.

    Zlatni rat
    Autor: Shutterstock

    Zlatni rat, Chorvatsko

    Údajně nejkrásnější a nejoblíbenější pláž celého Jadranu. Pláž plná oblázků má tvar rohu, vybíhajícího z ostrova v délce několika set metrů a svažujícího se prudce do moře. Díky mořským proudům jsou oblázky neustále unášeny a pláž tím získává stále nový tvar - někdy je výběžek zahnutý doprava, jindy zas doleva. Nedaleko pláže se nacházejí zbytky římské villy, které jsou ukryty v malebném borovém lesíku. Jste fanoušky vodních sportů – např. windsurfingu a potápění? Pak nesmíte návštěvu „Zlatého rohu“ vynechat!

    Délka cesty z Prahy: cca 850 km

  • 3.

    Dolnja Vala
    Autor: Shutterstock

    Dolnja Vala, Chorvatsko

    Další přenádherná chorvatská pláž, kterou najdete přímo na Makarské riviéře. Nabízí příjemné oblázkové pláže, částečně stíněné vzrostlými borovicemi a čisté moře. Díky pozvolnému přístupu do moře je bezpečná i pro malé děti a je tak ideální destinací pro rodinné dovolené.

    Délka cesty z Prahy: cca 920 km

  • 4.

    Palavas les Flots
    Autor: Shutterstock

    Palavas les Flots, Francie

    A proč jet právě sem? Kromě nádherných písečných pláží můžete navštívit i vinařské oblasti, středověká městečka, antické památky a laguny. Čeká na vás zdolat více kilometrů, ale celou cestu pojedete po dálnici, takže v cíli budete rychle! Ve Francii na vás také čeká výtečná a rozmanitá kuchyně – mořské plody, steaky i zeleninové saláty.

    Délka cesty z Prahy: 1 350 km

    Další skvělé rady a tipy, kam v létě na dovolenou naleznete zde

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy