Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neštěstí v Plzni: Auto smetlo na přechodu matku s kočárkem

Autor: ljš - 
2. června 2016
11:37

Byla to běžná dopolední vycházka, která ale skončila tragicky. Třiatřicetiletou matku s kočárkem smetlo na ulici v Plzni auto. Žena i s dítětem skončila v nemocnici.

K nehodě došlo ve čtvrtek dopoledne v Plzni na Borech u Purkyňova pavilonu. „Žena s kočárkem přecházela po přechodu pro chodce, když ji srazila řidička ve věku 34 let, která přijížděla ve směru od Edvarda Beneše na Klatovskou,“ řekla serveru Krimi Plzeň k případu mluvčí policie.

Podle svědků náraz kočárek i s dítětem odmrštil na vozidlo, které původně zastavilo, aby matce dalo přednost. Následky jsou bohužel vážné. „Ženu a dítě, asi ročního chlapečka, jsme transportovali do fakultní nemocnice,“ řekla mluvčí záchranářů. Dítě má poraněnou hlavu a žena utrpěla vážné poranění nohy. Na autech a kočárku vznikla škoda za 30.000 korun.

moist ( 2. června 2016 15:43 )

Takže jedno auto přednost dalo a druhé ne... To vypadá, že chyba bude opravdu na straně řidičky a ne té maminky. Bohužel řidiči stále nerespektují zásadní pravidlo, blížit se k přechodu takovou rychlostí, aby mohli zastavit. Někteří ani nevnímají, že přes přechod jedou. Já s dětmi přecházíme až když vidím, že doopravdy zpomalují, některé to možná prudi, že musí podřadit až na jedničku, ale jistota je jistota. Prckovi přeji, aby se vše zahojilo a byl bez následků.

dfghjk ( 2. června 2016 13:45 )

Jestli si někdo myslel, že po zavedení přednosti chodců na přechodech budou chodci bezpečnější, tak to se dost splet, statistika to ukazuje jasně. Na druhou stranu z pohledu odškodnění to funguje bezvadně, neboť není problém určit viníka. Takže hned je jasné, odkud vítr foukal když pani poslanci o tomto zákoně hlasovali!

karelka ( 2. června 2016 13:26 )

Dneska si každý kdo je na přechodu myslí, že je pán, nerozhlédne se ani náhodou, protože je na přechodu přece a každý musí zastavit.Nechápu jak kdejaký hazardér vleze na přechod, aniž by se podíval jestli se neblíží rozjeté auto.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání