V hledáčku českých rodin se tak při výběru letecké dovolené nejčastěji objevují snadno dostupné evropské destinace, které tato kritéria splňují. Které patří mezi nejoblíbenější pro nadcházející sezónu?

BULHARSKO

Přední příčku žebříčku oblíbenosti, a to nejen u rodin s dětmi, letos zaujímá Bulharsko. Je to díky nejlepšímu poměru cena – výkon, modernosti a bezpečnosti. Velkou výhodou je právě to, že Bulharsko leží mimo migrační trasy vedoucí z blízkého východu do Evropy. Let do Bulharska přitom netrvá ani dvě hodiny. Tato země se také pyšní velmi kvalitní hotelovou sítí. Další výhodou jsou pak ceny na místě, které odpovídají cenám v běžném větším českém městě. Není tak problém dětem každý den dopřát nějakou dobrotu, zmrzlinu či některou z místních zábavných atrakcí.

ŘECKÉ OSTROVY

Popularitě se těší i vybrané řecké ostrovy, např. Jónské ostrovy Zakynthos, Korfu či Lefkada ležící na západě, a tudíž úplně mimo migrační proudy, oblíbená je i Kréta na jihu či druhý největší řecký ostrov Rhodos, který patří k turisticky nejdůležitějším a nejhezčím řeckým ostrovům. I sem trvá let okolo dvou až tří hodin a navíc jsou ostrovy poměrně malé a transfer z letiště na hotel je tak většinou krátký a rychlý. Moře je hlavně na Zakynthosu dlouho mělké, pláže stejně jako v Bulharsku písečné.

NEJEN ŠPANĚLSKÁ PEVNINA

Španělsko je další zemí, kterou lze rodinám s dětmi jen a jen doporučit. Pevninské pobřeží Costa Brava, ostrovy Mallorca a klidnější Menorca jsou se svými nádhernými písečnými plážemi pro děti jako stvořené.

PLNO ZÁBAVY

Při výběru, kam vyrazit s dětmi, je také dobré se podívat na nabídku zábavy. Rozšířené jsou dnes i české dětské kluby a animační programy v češtině. Nejčastěji se s českými animátory potkáte v klubových hotelích českých cestovek. Animátoři připravují pro děti i dospělé bohatý program plný tradičních i netradičních aktivit, a to zdarma a po celý den.

Fotogalerie
3 fotografie