S last minute dovolenou ušetříte i 50 % z ceny zájezdu

Jste-li flexibilní a máte-li rádi adrenalin, pak můžete na last minute dovolené ušetřit i polovinu z ceny zájezdu. Jestliže vám nevadí, že nebudete až do poslední chvíle vědět, kam pojedete, a bez problémů se zabalíte do 24 hodin, bude 50% cena vaše.

Některé cestovní kanceláře dokonce nabízí ještě o chlup výhodnější nabídky ve stáncích na letištích. Ne všichni cestující se totiž k letadlu dostaví, díky tomu občas zbude místo navíc. Na tento způsob koupě dovolené ale nelze 100% spoléhat, v mnoha případech se totiž stává, že lidé odchází domů s nepořízenou.

Pokud dlouhé vyčkávání a nejistota není nic pro vás, pak i v takovém případě se nemusíte vzdávat last minute nabídky. Zájezdy s 10 až 15 % slevou získáte nejen 14 dní před odjezdem. Pro co nejlepší cenu je vhodné nabídky srovnat na cestolino.cz. Online srovnávač vám pomůže vybrat ten nejlevnější zájezd do vámi vysněné destinace a zároveň předejít nekalým praktikám v podobě „nadsazené ceny.“

Jen cena by o koupi zájezdu neměla rozhodovat. Na co dál se zaměřit?

Při výběru dovolené na poslední chvíli je zapotřebí ale být na pozoru a nevybírat zájezd pouze podle nejnižší ceny. Bude-li totiž cena hlavním kritériem, můžou vám po příjezdu na hotel zbýt jen oči pro pláč.

Stále nezapomínejte vybírat si ubytování, které vám bude vyhovovat. Přečtěte si uživatelské recenze a ujistěte se, že hotel nabízí perfektní služby.

Při výběru se zaměřte také na to, zda zájezdy od CK jsou pojištěné proti úpadku, a na další parametry, jako jsou délka zájezdu a povinné letištní poplatky. Ty by měly být v ceně zájezdu.  Není-li tomu tak, počítejte s tím, že konečná cena zájezdu se ještě navýší.

Při výběru last minute zájezdu je nutné jednat rychle

Last minute nabídky s sebou nenesou jen samé výhody. Nutné je počítat i s několika negativy. Tím největším je omezený počet volný míst. Chystáte-li se tak vydat na dovolenou ve velkém počtu, je velmi pravděpodobné, že za výhodnou cenu zájezd pro větší skupinku lidí neseženete. Omezená jsou jak místa v letadle či v autobuse, tak i pokoje na hotelích a penzionech.

Oproti first minute zájezdům je nevýhodou u těch last minute, že není čas na rozmýšlení. Najdete-li na internetu výhodnou nabídku, je zapotřebí jednat velmi rychle. Vhodné je nejen zaslat nezávaznou poptávku, ale hlavně zavolat do cestovní kanceláře a ověřit si její platnost.