„Vidíte naše hosty i zaměstnance, jak se fotí s velkým bílým žralokem,“ popsala fotografie Nicol Wrightová, marketingová manažerka společnosti. „Je velmi těžké takovou fotku udělat. Mnohem těžší než se může zdát. Ale když se to podaří, tak je to velmi dobrý snímek,“ uvedla.

Zájemci o žraločí selfie se nalodí na palubu lodi, se kterou doplují na místo, kam posádka láká žraloky na návnadu. S potápěčským vybavením se pak ponoří do moře. Před čelistmi žraloků odvážlivce chrání železná klec.

V relativním bezpečí se pak lidé fotí ve chvíli, kdy se blíží žraloci. Někdy jsou jejich hlavy vzdálené na dosah ruky i blíž. Na některých fotografiích se dokonce zdá, jako kdyby potápěč vystrčil hlavu mimo klec.

Wrightová dodala, že stejně dobře jako podvodní fotoaparáty fungují i GoPro kamery. Veřejně dostupná videa dokazují, že ponor za žraloky může být skutečně děsivý zážitek. Klec s lidmi ve zvířatech budí zvědavost a často do ní vrážejí a snaží se dostat dovnitř.

O to překvapivější je, že žraločí selfie si pořizují i děti. Organizátoři výprav za žraloky však na svém webu potenciální zákazníky uklidňují. „Máme za sebou 25 let zkušeností. S námi jste v dobrých rukou.“

Fotogalerie
5 fotografií