Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žralok v Egyptě ukousl plavci nohu. Úřady zakázaly na dva týdny koupání v moři

Autor: bud - 
8. června 2016
18:25

Egyptské moře nemusí být pro turisty jen dovolenkovou idylou. Za poslední rok tam už podruhé člověka napadl žralok. Tentokrát se útok odehrál v letovisku Ain Soukhna kousek od Káhiry a mladý plavec, Egypťan (23), přišel o nohu. Tamní úřady proto na dva týdny úplně zakázaly koupání v moři.

Výletní loď odvezla turisty na moře. Část z nich se oddávala rybolovu, jiní šli plavat. Žralok zaútočil nečekaně, zranění naštěstí nebylo smrtelné.

„Třiadvacetiletý muž skočil asi šest kilometrů od břehu do vody. Útok predátora sice přežil, ale přišel o nohu. Skončil na JIP nemocnice v Suezu. Případ se stal v oblasti Ain Soukhna, přibližně 300 kilometrů severně od Hurghady,“ popsal událost český turista Lubomír Stejskal na serveru Neviditelný pes.

Žraloci jsou v posledních letech v Egyptě aktivní. Před necelým rokem napadl žralok německou turistku v letovisku Marsa Alam, útok nepřežila. V roce 2010 zase útočil žralok u břehů v Šarm aš-Šajch.

S útokem žraloků se v posledních dnech potýká také Austrálie. U tamních břehů velký bílý žralok zabil surfaře i potápěčku.

Lucio1 ( 8. června 2016 19:58 )

No to je brutalita, tak ještě kolik lidí tam pozabíjeli za tu dobu teroristé a kolik skončilo pod koly aut., ať je výčet úplný, nakonec zjistíme že ti žraloci zas tak nebezpeční nejsou..

cipisek254 ( 8. června 2016 18:48 )

Škoda, že tyhle paryby nejsou i ve Středozemním moři, tam by měly pořád tabuli prostřenou tema kozomrdama co se cpou k nám do €vropy.

Zobrazit celou diskusi