Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Čína varuje před sněhovou bouří a mrazem. Počasí komplikuje i program olympiády

Autor: ČTK - 
13. února 2022
07:47

Čínský meteorologický úřad dnes vydal varování před sněhovou bouří. Ve velké části severní Číny je očekáváno silné sněžení; toto varování se týká i metropole Pekingu, kde se od 4. února konají Zimní olympijské hry 2022. Informovala o tom agentura Reuters.

Víkendové sněžení, které v některých oblastech začalo už v sobotu, je první v oblasti hlavního města od zahájení olympijských her. Kvůli hustému sněžení dnes pořadatelé zrušili trénink na olympijský sjezd žen a ze stejného důvodu byla odložena také kvalifikace lyžařek ve slopestylu.

Úřady vydaly modrý stupeň varování před sněhovou bouří, který je nejnižší na čtyřbodové stupnici. V některých oblastech by podle předpovědi měly napadat až čtyři centimetry sněhu, a tak úřady vyzvaly veřejnost, aby omezila zbytné venkovní aktivity.

„Očekává se husté sněžení v částech Vnitřního Mongolska, provincií Šan-si, Che-pej, Tchien-ťin, Liao-ning, hlavního města Pekingu a (Ujgurské autonomní oblasti) Sin-ťiangu podél pohoří Ťan-šan,“ uvedl čínský meteorologický úřad.

Teplota v Pekingu klesla a pekingský meteorologický úřad pro dnešek předpovídá, že rtuť teploměru klesne až k minus šesti stupňům Celsia.

Video  Olympiáda bez zásad fair play: Pořádání her v Pekingu je chyba, míní expert na Čínu.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi