Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hokejista Milan (41) prodělal masivní krvácení do mozku: Milující otec chce opět normálně žít

Autor: rix - 
3. října 2021
20:12

Hrdý otec dvou dětí a vášnivý hokejista Milan (41) utrpěl vážné krvácení do mozku, které mu způsobilo těžké zdravotní následky. Milan nemůže mluvit a má ochrnutou pravou polovinu těla. Léčba je možná, ale drahá. Pomohla by bývalému hokejovému trenérovi vrátit se zpět do života a k milující rodině. 

Milanovi se 1. května život obrátil naruby. V osudný den prodělal masivní krvácení do mozku způsobené arteriovenózní malformací a jeho manželka ho našla bezvládného ležet na zemi. Záchranářský vrtulník ho odvezl do nemocnice, kde strávil nekonečné tři týdny v umělém spánku. Celá rodina trnula hrůzou, jestli se sympatický tatínek dvou dětí vůbec probudí. 

Je to velký bojovník

Milan své milované nezklamal. Jeho tělo se nevzdalo a i přes nepříznivou prognózu otevřel oči! Tím ale jeho boj nekončí. „Momentálně se nachází ve stavu, kdy je jeho pravá polovina těla nehybná, potřebuje asistenci čtyřiadvacet hodin denně a pomalu se učí soběstačnosti,“ je uvedeno na dobrovolné platformě Donio. Každý zde může Milanovi pomoci finanční částkou. 

Jeho cesta bude ještě dlouhá. Po probuzení z kómatu se vše učí od začátku. Není schopen mluvit a má ochrnutou pravou polovinu těla. „Pracuje na tom, aby byl schopný se sám najíst, sám zvládnout ranní hygienu, přesunout se na vozík a z vozíku na postel. U všeho ale potřebuje zatím dohled a případnou asistenci. Je to bojovník a pracuje na sobě každý den,“ uvedla správkyně sbírky Michaela Hajátková. 

Milan miluje hokej

Stejně jako miluje své dvě děti, je také blázen do hokeje. Sportu se věnoval od mládí. Jeho cesta vedla přes post brankáře až k trénování. Už ve třiadvaceti se vydal za hranice a společně s tím založil i rodinu. „Děti jsou pro něj na prvním místě,“ vysvětlila Hajátková s tím, že Milan je skvělým a milujícím otcem. K hokeji přivedl nejen je, ale i mnoho dalších kluků z Čech a Německa. 

Peníze na léčbu

Milan teď potřebuje pomoc ostatních. „Peníze Milan potřebuje na léčbu a terapii. Jeho mozek prodělal velké poškození, ale díky novým výzkumům ohledně neuroplastiky víme, že nic není nenávratné. Tyto terapie bohužel nejsou ani z části hrazené pojišťovnami a je možné je podstoupit pouze v Brně a ve Vídni na klinice Cellthera,“ vysvětlila Michaela Hajátková, proč založila pro Milana dobročinnou sbírku. Milanova léčba by měla zahrnovat laserovou terapii, léčbu kmenovými buňkami nebo infuzní terapii. 

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi