Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maradovým vzalo tornádo dům i vinařství: Máma Věra stihla jen popadnout děti a ukrýt se

Autor: VaB - 
6. července 2021
14:29

Chystali se na odjezd do Litoměřic na prodej vína. Ale neodjeli. Tornádo jim vzalo střechu nad hlavou a i vinařství. Maradovi z Mikulčic potřebují pomoct, lidé jim už poslali téměř dva miliony korun.

Tornádo, jež se před jedenácti dny prohnalo jižní Moravou, zničilo Maradovým dům a i vinařství. 24. června se Věroslava Maradová připravovala na odjezd do Litoměřic, kde chtěli prodávat své víno.

Jak popsala pro Forbes, když se podívala z okna, nevěřila vlastním očím. Po zahradě skákala trampolína, pak spadl komín a odletěla i střecha. Děti se mezitím koupaly. V mžiku je tak popadla a utekla za maminkou do přízemí.

„Byl jsem tam ještě v noci, něco je poničené, něco v pořádku, nalítal tam bordel z celé dědiny. Navíc hodně vinic zničily už kroupy, co přišly před pár dny. Vinice v Lužicích vůbec neexistujou. Prostě nejsou. Nejsou tedy ani stromy, nic. Brambory to vyoralo,“ řekl Petr Marada, vinař.

Jejich kamarádka Soňa Daňková založila na podporu rodině Maradových sbírku. „Rozhodli jsme se uspořádat tuto sbírku na podporu jeho rodiny, které přírodní katastrofa znatelně poničila dům. Rádi bychom mu také pomohli s obnovou jeho podnikání, jelikož vybavení jeho vinařství bylo v noci ze čtvrtka na pátek poničeno,“ uvedla.

Petra a jeho rodinu označila za velmi milé a srdečné. Jsou součástí místní komunity, sbírka je asi jediná možnost, jak jim pomoci s novým začátkem. Vinařství vzniklo už v roce 2006 a navazovalo na rodinnou tradici. Lidé jim už poslali téměř dva miliony korun. Peníze použijou na opravu střechy. Podpořit je můžete zde. 

Video  Moravská Nová Ves a její rekonstrukce po úderu tornáda  - David Malík
Video se připravuje ...

bure70 ( 7. července 2021 07:38 )

Stará fotografie těhotné manželky působí fakt dobře ( hnus ) a dobře nafocená střecha jako zbouraný dům ještě líp. Pán měl čas ještě v noci chodit po vinohradě jak píše, tak to je na tom hodně dobře, na to by při zbořeném domě a dvou malých dětech měl určitě čas a chuť. Co je to za tlačenku, proč se zrovna o nich píše, byl jsem tam pomáhat ( Mikulčice )hned druhý den ráno a jiní by mohli vyprávět. Jenže musí pracovat na opravdu zbořených domech a ne se medializovat. Je to opravdu nefér. Na donio.cz uvidíte skutečné neštěstí a skutečné fotografie toho co je zbořený dům a hlavně pomoct těm, kteří to akutně potřebují. I tyto tam samozřejmě najdete. A nenechte se dojmout už několik let starou fotografií těhotné manželky.

kaonkl ( 6. července 2021 20:37 )

Oni neměli své vinice pojištěné ?

Zobrazit celou diskusi