Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zuzce (18) rakovina během dvou měsíců vzala maminku, teď jí vyhořel dům!

Autor: lc - 
30. září 2021
05:17

Měla by zvládat přípravu na maturitu a přijímačky na vysněný umělecký obor, místo toho Zuzana Landori (18) z Brna řeší střechu nad hlavou. Dům, ve kterém žila po náhlé a nečekané smrti maminky, totiž přes noc vyhořel.

Náhlý odchod maminky

Zuzanu, která je právě v maturitním ročníku pedagogické školy v Brně, stíhá jedno neštěstí za druhým. Nejprve před třemi lety na rakovinu zemřel její skoro čtyřletý bratranec a o půl roku později i maminka.

„S rakovinou bojovala pouhé dva měsíce. Měla nádor na žlučníku a játrech s metastázemi. Měsíc byla v nemocnici a poté nám lékaři řekli, že nemají žádnou léčbu. Po této těžké informaci ji převezli do hospice do Rajhradu, “ popsala pro Blesk.cz Zuzka.

Ani tato tragédie ale nestačila. Poslední srpnový den rodinu stihlo další velké neštěstí. „Přes noc vyhořel náš dům, který je neobyvatelný. Zřejmě šlo o závadu na elektroinstalaci, “ vysvětluje Zuzana.

V této době by nyní správně měla řešit přípravu na maturitu a talentové zkoušky na vysoké školy, místo těchto otázek ale bude řešit složitější úkoly, jako je bydlení, oprava domu a finance. „Můj otec je starobní důchodce, před měsícem mu byl voperován kardiostimulátor a jeho zdravotní stav je vážný,“ vysvětlila svou situaci studentka, která v domě bydlela i se svým bratrem a po požáru našla zázemí u tety a strýce.

Pojištění nikdo neplatil

Aby smůly nebylo málo, Zuzana zjistila další nepříjemnou informaci. „Moje maminka platila pojištění domu od roku 2003 až do dubna 2019. V této době byla hospitalizována z důvodu nádorového onemocnění. Pojištění přestala splácet a bohužel nikdo z naší rodiny nevěděl, že pojištění domu vůbec existuje,“ vysvětluje studentka. Až nyní ona i bratr zjistili, že pojištění zaniklo z důvodu neplacení pojistného. Nikdo z rodiny údajně nebyl pojišťovnou kontaktován a upozorněn na to, že hrozí zánik pojištění.

Zuzčinou největší starostí tedy teď je sehnat peníze na opravu domu, proto založila sbírku na dobročinné platformě Donio„Naše rodina se bude snažit dům opravit tak, aby se stal alespoň částečně obyvatelným. Svými vlastními silami bych mohla zvládnout financování školy, nájmu a ostatních životních nákladů,“ dodala Zuzka.

VIDEO: I takhle může snadno vzniknout požár v bytě....

Video  Kamera v bytě zachytila mazlíčka, jak při hledání něčeho k snědku mimoděk zapnul sporák. Kouře z plápolajícího ohně si naštěstí všimli sousedé.  - HZS Karlovarského kraje
Video se připravuje ...

 

frantacizek ( 30. září 2021 05:29 )

ukážu kolegům a klukům-kamarádům a taky něco pošleme. Drž se a ať vyjde studium.

Zobrazit celou diskusi