Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Příběh postiženého beránka dojímá k slzám: Jehně se po měsíci terapie poprvé postavilo na nohy!

Autor: jžk - 
25. dubna 2021
05:50

Nelehký úděl postiženého beránka dojal tisíce lidí. Jehně se narodilo s deformovanými končetinami, takže nebylo schopno pohybu. Záchranářům z ranče Randyho Grima ve státě Illinois se však za pomoci intenzivní péče a poctivé rehabilitace podařilo beránka Lea postavit na nohy.

Vypadal jako preclík,“ popsal stav postiženého zvířete Randy Grim, majitel ranče pro záchranu zvířat. Nebohého beránka pojmenoval Leo a trávil s ním celé dny i noci. Několikrát týdně s ním chodil na fyzioterapii do veterinární kliniky, kde jehně připoutané k postroji chodilo na běžícím pásu umístěném ve vodě.

Leovy svaly na nohou nakonec zesílily natolik, že byl o měsíc později schopen vstát a dokonce svým způsobem i běhat! „Nevěděl jsem, jestli se vůbec někdy postaví a když se to stalo poprvé, bylo to opravdu vzrušující,“ vylíčil Grim v rozhovoru pro deník Metro.

Beránek má stále co dohánět, personál kliniky i jeho veterinář jsou ale pokrokem potěšeni. Leo dostane novou vzpěru, která mu pomůže napravit deformitu dolních částí končetin. „Byla to úžasná zkušenost s nápravou, o které jsem netušil, že je vůbec možná,“ uzavřel Grim, který jehně považuje za trvalého člena jeho farmy a rodiny.

 

mak ( 26. dubna 2021 09:18 )

Divné.... nemocne jehne patri do klobasky.
Zachraňují beranka, ktery ns fozce, kde chodi, se celej vymajznul, kdyz spadnul, pze byl na trávě, a ta neni rovná.... co s nim bude delat, az z nej bude beran rohaty? Farmar potrebuje plysaka nebo chce byt zajimavej?
Chrome jehne budem rehabilitovat, a dite s rozstepem patra diagnostikovat k vrazde.... Kam se to lidstvo podelo?

deratizater ( 25. dubna 2021 06:56 )

Kolik milionů zdravých jehňátek, kůzlátek selátek atd. které se nestačily ani rozhlédnout po světě sežerou lidi každý den bez slitování a tady všichni pokrytecky pláčou nad jedním postiženým beránkem který kdyby se narodil zdravý tak by byl už dávno nejspíše taky sežrán .

frantacizek ( 25. dubna 2021 06:05 )

roztomilý další důkaz, že to, co funguje na lidi, funguje i na zvířata stran léčebných prostředků a rehabilitací

Zobrazit celou diskusi