Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záchranná stanice prosí o pomoc: Kvůli chladnému počasí jsou zvířátka v úzkých

Autor: rc - 
19. května 2021
20:58

Sílu sociálních sítí se rozhodla využít Záchranná stanice Huslík sídlící v Poděbradech. Pracovníci v posledních dnech přijali velké množství zvířat, která jsou po zimním spánku prochladlá a potřebují zahřát. Záchranné stanici však došly potřebné vyhřívané podložky! Proto oslovila své příznivce na Facebooku a prosí je o pomoc.

 „V posledních dnech jsme ve zvýšené míře začali přijímat živočichy, kteří jsou vysílení a prochladlí. Je to dané tím, že mnozí z nich se před nedávnem probudili ze zimního spánku a ještě nestačili načerpat nové síly,“ uvedla na sociální síti Záchranná stanice Huslík s tím, že zvířata v sobě mají i různé parazity, a to především ježci. 

Zvířecí pacienti potřebují především teplo, které jim poskytují hlavně prostřednictvím vyhřívaných podložek. „Bohužel většinu našich vyhřívaných podložek jsme již využili pro různá mláďata, a proto bychom potřebovali obstarat i nějaké další právě pro ježky,“ dodali pracovníci s tím, že se podložky budou hodit i na podzim.

Lidé mohou přispět finančně na účet záchranné stanice či podložky poslat. „Můžete je sami zakoupit nebo možná nějaké doma najdete. Důležité je, aby podložka neměla časovač,“ zdůrazňuje stanice. 

VIDEO: Tenhle ježek je hvězda sociálních sítí: Paří mobilní hry a má sta tisíce sledujících

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi