Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Klaus mladší hraje vabank. Odejde z politiky, když se jeho hnutí nedostane do Sněmovny

Autor: simao, ČTK - 
14. října 2020
19:10

Poslanec Václav Klaus mladší (Trikolóra) oznámil, že pokud se jím založené hnutí nedostane přes 5 procent a tím pádem příští rok do Sněmovny, v politice skončí. Upozornil na to Deník N.

„My jsme chtěli zapsat Trikolóru na politickou mapu,“ prohlásil Václav Klaus mladší po volbách. Protože je sportovec, překročení pětiprocentní hranice je pro něj to, co při volbách považuje za úspěch, říkal také poté, co voliči odvolili v krajských volbách.

Pokud přitom Trikolóra příští rok na podzim nepřekoná pětiprocentní hranici nezbytnou pro vstup do Sněmovny, její zakladatel a šéf Klaus mladší opustí politiku, napsal Deník N

„Určitě není mým cílem žít z volebního příspěvku. My jsme založili Trikolóru, abychom lidem vrátili tuhle zemi, snížili daně a tak dále, takže v jádru je to pravda,“ potvrdil následně Klaus po MF Dnes.

Klaus míní, že výsledky v krajích, kde hnutí kandidovalo v koalicích, nedopadly výrazně jinak či lépe než tam, kde se o hlasy ucházela Trikolóra sama. „To neznamená, že bych toho nějak litoval. Já jsem hrozně rád,“ říkal Klaus po volbách.

„Jinak by ty výsledky byly ještě dvacetkrát horší, protože skutečně ta značka je ještě neznámá,“ prohlásil také.

Video  Kalousek dostal na Národce pusu. Klause mladšího drsně vypískali, v náručí chránil dceru před davem.  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

V Trikolóře je spolu s Klausem mladším i další poslankyně, která odešla z ODS – Zuzana Majerová Zahradníková. S hnutím pak spolupracuje i odpadlík z SPD – poslankyně Tereza Hyťhová.

Po krajských volbách Klaus mladší sepsal dopis členům a příznivcům Trikolóry.

„Desítky a stovky z Vás ve svém volném čase nezištně pomáhaly v kampani. Přineslo to skoro 80.000 voličských hlasů. Celostátně (po započtení Prahy) jsme dosáhli na 3,4 % a magickou pětiprocentní hranici překonali jen ve Zlínském kraji,“ vypočítával v něm.

Patrné přitom bylo i jeho zklamání. „Někteří z nás měli větší očekávání, které pramenilo z toho, že při rozhovorech s lidmi na ulici jsme všichni viděli, že naše názory sdílí hodně občanů. Něco jiného je však to, že hájíme ‚správnou stranu barikády′ – jinou je přetavit (úplný či částečný) myšlenkový soulad – do volebního činu. Především si přiznejme, že v řadě oblastí se nepodařilo dostat Trikolóru mezi lidi,“ míní Klaus. „Jasně, že budeme mít setsakra honičku udělat za rok 6 %,“ připouští syn exprezidenta.

marmat ( 16. října 2020 11:45 )

Jeho stigma je jeho táta...je příliš velkým symbolem podivných AKCÍ a stylu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa