Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Tyranská matka předstírala, že je její dcera těžce nemocná: Dívenka (†7) po letech trápení zemřela

Autor: rix - 
21. srpna 2022
12:01

Nepředstavitelná muka prožívala od útlého mládí Olivia Gantová z Colorada. Její matka Kelly Turnerová předstírala, že je dívenka smrtelně nemocná. Přesvědčila lékaře, aby na holčičce prováděli zbytečné operace, které nakonec vedly k prudkému zhoršení zdravotního stavu nebohé holčičky. Ta na komplikace způsobené léčbou nakonec zemřela. Tyranka Turnerová od soudu dostala šestnáct let za mřížemi. 

Celý hnusný podvod začal v roce 2012, kdy matka odvezla tehdy dvouletou Olivii do nemocnice s tím, že trpí těžkou zácpou. Po bezodkladném ošetření ji lékaři poslali domů s tím, že je její zdravotní stav v pořádku. Zakrátko se ale Turnerová s dcerou do nemocnice vrátila a tvrdila doktorům, že její dcerka není schopná strávit ani sousto.

To nakonec vedlo k řadě operací, které dívence navždy ovlivnily život. Lékaři dívce zbytečně operovali jak tlusté tak tenké střevo. Dohromady Olivia navštívila nemocnici zhruba tisíckrát. 

Jak Turnerová všude vyprávěla další a další bludy o dívčině zdraví, ostatním lidem začalo být malé Američanky líto. Vybírali peníze a plnili poslední přání holčičky. Na den se stala hasičkou i policistkou a do pomoci se zapojily také nejrůznější charitativní organizace. Ve sbírce se pro rodinu vybralo v přepočtu téměř půl milionu korun.

Matčino běsnění mezitím pokračovalo. Tvrdila, že Olivia trpí těžkými záchvaty a cpala do ní silné léky. Její stav se postupně velmi zhoršil. Zdravotní komplikace způsobené matčinými výmysly ji upoutaly na invalidní vozík a vyživovat ji musely hadičky.

Doktory dokonce donutila, aby ji nechali podepsat papír o tom, že děvčátko nemají v případě problémů resuscitovat. Nechtěla prý, aby jí byla poskytnuta další péče. Turnerová argumentovala tím, že kvalita Oliviina života je velmi nízká a je humánnější nechat ji v klidu zemřít.

Matčina pavučina lží fungovala i na lékařské profesionály a nakonec přesvědčila doktory, aby stáhli veškerou lékařskou péči. Olivia zemřela 20. srpna 2017, přičemž příčinou smrti bylo selhání střev jako důsledek jejích četných zdravotních problémů. Po její smrti zkoušela Turnerová do podobného stavu uvrhnout i svou další dceru. V tomto případě už ale lékaři její úmysl prokoukli a celý případ se konečně dostal k soudu. 

Turnerová byla obviněna mimo jiné z vraždy a týrání dětí. Svou vinu nejprve vehementně popírala, aby letos otočila a podepsala dohodu o vině a trestu. Jak informoval deník Daily Star, za mřížemi si žena odsedí šestnáct let. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

picoda ( 21. srpna 2022 23:06 )

alumno ( 21. srpna 2022 17:52 )

Jdete na to hrozně složitě, typický Münchausen by proxy.

alumno ( 21. srpna 2022 17:51 )

V článku nevidím zásadní informaci, že je to u matky jasná diagnóza, naprosto typický Münchausen by proxy. Velmi doporučuji třeba seriál "The Act" (Odhalení) na tohle téma.

baronessa ( 21. srpna 2022 17:16 )

Mají tam prapodivné lékaře, když nechají diagnostikovat pošahanou "matku".

verka1 ( 21. srpna 2022 16:03 )

To je teda baba...nechat své dítě takhle zemřít, kolikrát musela holčička jít na operaci, lékaři přece museli dělat nějaká vyšetření a to nezjistili, že holčička není nemocná??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání