Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Petrohradská tragédie: Vážený admirál (†86) měl zavraždit manželku i syna! Pak skočil pod vlak

Autor: rc - 
30. července 2021
05:00

Neskutečný zápach se linul z bytu v Petrohradě. Ten vlastnil bývalý admirál Leonid Lobanov. Spolu s ním tam bydlela jeho manželka Nelli (†83) a syn Maxim (†56). Když znepokojení sousedi přivolali policii, našla se tam mrtvá a zkrvavená těla manželky i syna. Oba měli podřezaná hrdla a na břiše bodné rány. Šestaosmdesátiletý vážený admirál mezitím spáchal sebevraždu skokem pod vlak.

Několik dní museli snášet nepříjemný zápach obyvatelé domu v Petrohradě. Ten ale stále nepolevoval. Nakonec se ukázalo, že se line z bytu Leonida Lobanova a jeho rodiny. „Dokonce jsme to cítili i u druhých předních dveří. Třípokojový byt, společný balkon, během dne mi volali a ptali se, co se děje. Říkám, že ještě nevím,“ uvedla Jelena Popondopulová pro zpravodajský web 5-tv.ru. Sousedé se rozhodli, že kontaktují jeho dceru Allu, která žije v Murmansku.

Když na místo dorazili policisté, naskytl se jim šokující pohled. Leželo tam jak tělo admirálovy manželky, tak i jejich syna Maxima. Prvotní informace uváděly, že oběti byly pouze ve spodním prádle, což pro zpravodajský web Then24.com vyvrátila zmíněná dcera. „Máma byla v noční košili a Maxim měl na sobě tričko a trenýrky. Toho dne bylo hrozné teplo. Jejich chodidla byla na podlaze, seděli,“ uvedla Alla s tím, že těla tam mohla být až dva týdny.

Sebevražda na nádraží?

Vyšetřovatelé začali hledat bývalého admirála Lobanova, který se stal hlavním podezřelým v případu kvalifikovaném jako dvojnásobná vražda. Pátrání skončilo tragicky. Ukázalo se, že muž 16. července ukončil svůj život skokem pod vlak na nedalekém nádraží. Podle informací zpravodajského webu Novice.svet24.si u sebe muž neměl žádné doklady, což ztížilo jeho identifikaci.

Napjaté vztahy v rodině

Sousedé uvedli, že Lobanov žil dlouhodobě mimo město. Soused Alexander Berezin dodal, že dával přednost oddělenému žití od rodiny. Vztahy prý byly napjaté, což ale naprosto popírá dcera Alla, která o ruském důstojníkovi mluví jako o upřímném a čestném člověku. Podle ní byl sice emočně odměřený, ale velice milý, rád četl, nekouřil, nepil a miloval historické romány. Prý byl dokonce umělecky nadaný, což po něm zdědil bratr Maxim.

„Maxim vystudoval na petrohradské konzervatoři hru na piano,“ uvedla. Zpravodajský web Aw-journal.com ho popisuje jako zázračné dítě. Působil jako učitel na dvou hudebních školách. Obzvlášť pyšná na něj prý byla jeho matka, s níž měl mít Maxim výborné vztahy. „Během covidového období byl propuštěn z práce, nervově se zhroutil, byl v nemocnici, ale byl propuštěn a všechno bylo při starém,“ řekla Alla.

Vážený admirál

Také Lobanov se měl ve vojenských kruzích těšit výborné reputaci. Absolvoval tři vojenské školy, sloužil na ponorce a byl vedoucím operačního velitelství severní flotily. Do důchodu odešel v roce 1991. „Můj otec, jak jsem ho znala 63 let, se nikdy nikoho z naší rodiny nedotkl a nikdy nikoho nenazýval vulgárně. Byl vysoce postavený a naprosto upřímný člověk, skutečný ruský důstojník, jeden ze zakladatelů Severní flotily,“ uzavřela šokovaná Alla.

VIDEO: Host do domu, vrah do domu. Vyšinutý Kevin Dahlgren v Brně povraždil hostitelskou rodinu.

ANOrozkradanidotaci ( 30. července 2021 19:30 )

Prostě příkladný soudruh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání