Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rodiče Maddie McCannové jsou bez dítěte už 14 let: Kruté zvraty vystřídá nejsmutnější oslava

Autor: jel - 
3. května 2021
05:10

V pondělí 3. května si svět i rodina dívky připomínají, že je to už 14 let od doby, co v portugalském letovisku Praia da Luz zmizela tehdy tříletá Maddie McCannová. Její případ dodnes nebyl vyřešen, hlavní podezřelý Christian B. (43) si odpykává v německém vězení trest za jiný zločin. Rodiče holčičky dodnes neztrácí naději a věří, že se jim dcerka vrátí. Navíc je čeká snad nejsmutnější den ze všech. Kdyby Maddie nezmizela, oslavili by s ní 12. května její osmnácté narozeniny.

Tehdy tříletá dívenka v květnu roku 2007 trávila dovolenou s rodiči Kate a Gerrym a se svými sourozenci v Portugalsku v letovisku Praia da Luz. Osudnou noc rodiče vyrazili na večeři s přáteli do nedaleké restaurace, děti nechali v apartmánu a chodili je pravidelně kontrolovat. Při jedné z kontrol přišel šok. Malá Madeleine zmizela. Po holčičce se ihned rozjelo obrovské pátrání. Bohužel se nenašla, rodiče se však za dlouhých 14 let nevzdali naděje, že svou dcerku najdou živou. 

Během let se objevovaly různé zprávy o tom, že dívku někdo spatřil, nikdy se to však bohužel nepotvrdilo. Přišlo také několik závažných podezření. Opravdu šokující bylo, když se v roce 2017 usvědčený britský pedofil Aaron Collis, který měl na svědomí celkem 11 útoků na malé děti, přiznal, že dívenku zavraždil. Šlo však pouze o krutý humor, který zdržel náročné vyšetřování.

Objevilo se také několik opravdu bizarních teorií. S jednou z nich přišel dokonce bývalý portugalský detektiv Goncala Amarala. Ten dokonce napsal o případu knihu Maddie - Pravda o lži. Byl velkým zastáncem teorie, že holčička nešťastnou náhodou zemřela a rodiče ukryli její tělo.

Rodiče k výročí zmizení Maddie chystají malou vzpomínkovou akci v místním kostele, kde se za dívenku pomodlí. Rodinný známý prozradil, že každý rok, který uplyne od zmizení jejich dcery, je pro rodiče těžký, letos je to ale mnohem náročnější. Madeleine totiž 12. května oslaví osmnácté narozeniny. 

Zvrat v případu nastal minulý rok v červnu, kdy německá policie oznámila velký průlom. Hlavním podezřelým se stal pedofil Christian B. Ten se v roce 2007 zdržoval v okolí resortu, z něhož malá Maddie zmizela. 

Soud začátkem dubna zamítl jeho odvolání proti odsouzení za znásilnění z roku 2005 a jeho sedmiletý trest potvrdil. Při vyšetřování zmizení Maddie policie navíc podezřelého spojila s dalšími nevyřešenými případy.

Nově přinesl deník Daily Mail zprávu, že Christian B. bude obviněn ze znásilnění irské turistky Hazel Behanové, které bylo v té době 20 let. Měl ji znásilnit v roce 2004 v jejím apartmánu v letovisku Praia da Rocha. 

Německá policie údajně předpokládá, že dívenka je mrtvá, její tělo se však nepodařilo nalézt. Rodiče ovšem stále věří, že je holčička naživu. Podezřelý Christian B. navíc odmítá mluvit s policií. Jeho právník Friedrich Fuelscher nyní šokoval následujícím tvrzením. „Je podezřelý jenom proto, že si německá policie myslí, že jsou chytřejší než Britové,“ řekl německé televizi s tím, že má pocit, že Němci si často myslí, že jsou něco více než zbytek Evropy a umějí dělat věci lépe. „Můj klient v tomto případu nebyl obviněn. Na základě toho nepředpokládám, že proti němu existují nějaké důkazy,“ dodal.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání